Για τον νέο κύκλο της εκπομπής τους «Φώτης και Μαρία Live» μίλησαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρχουν μερικά «φρεσκαρίσματα» και ότι αυτό που θα έχουν στόχο είναι να συνεχίσουν να κάνουν παρέα με τον τηλεθεατή, να συνωμοτούν, να γελούν, και να κάνουν μια δίωρη παύση από όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν όλον αυτόν τον καιρό».

Σε συνέντευξη τους στο περιοδικό «TV Έθνος», δήλωσαν επίσης: «Αισθανόμαστε κάπως συνωμότες με το κοινό. Από τα μηνύματα που έχουμε πάρει περιμένουν από εμάς να δούνε και να ακούσουν αυτό που θα έλεγαν και οι ίδιοι σε μια φιλική τους παρέα και αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε».

Η Μαρία Μπακοδήμου αναφέρθηκε ειδικότερα στο περιεχόμενο της εκπομπής: «Πάντα σεβόμασταν, και αυτό θα κάνουμε και τώρα, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πραγματικά.

Η σάτιρά μας αναφερόταν πάντα σε θέματα ελαφρά και προβλήματα του τύπου “έχασα το αυτοκίνητό μου και αυτό δεν ξέρει να γυρίσει πίσω”. Η τηλεόραση έχει πάντα μια ελαφρότητα με την οποία μπορείς να ασχοληθείς χωρίς να χρειάζεται να αυτολογοκριθείς».