Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου», λίγες μέρες μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κηρύξει την εφημερίδα σε καθεστώς πτώχευσης.

«Η ενημέρωση χάνει, μια φωνή κλείνει, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί μένουν χωρίς εργασία και ταυτόχρονα χωρίς να πάρουν τα δεδουλευμένα τους», ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Όπως είπε ο κ.Αβραμόπουλος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κινητοποιηθεί «μήπως και υπάρξει αναστροφή της πορείας» με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, σε συνεννόηση με την ‘Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσος Φωκιανίδης, με αφορμή το «λουκέτο» στον «Αγγελιοφόρο» είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου πως «τώρα επικρατεί σιωπή. Παρά μόνο οι φωνές των εργαζομένων που ζητούν να ακουστούν, ζητούν το δίκιο τους. Για μια ακόμη φορά με αφορμή τον «Αγγελιοφόρο», είναι ένα φαινόμενο που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ο αφανισμός της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα».

Για τις χαμένες θέσεις εργασίας στον «Αγγελιοφόρο» αλλά και για τον κίνδυνο κλεισίματος της δημοτικής τηλεόρασης TV-100 ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως «αντιλαμβάνεστε ότι πέρα από τους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου, αν έκλεινε η τηλεόραση θα είχαμε άλλους 120 εργαζόμενους στο δρόμο και κυρίως δημοσιογράφους, που είναι πολύ χρήσιμοι».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε την «ευαρέσκεια του για την κατάληξη του ζητήματος στην TV-100» και παράλληλα την υποστήριξή του «στο πραγματικό δράμα των εργαζομένων του Αγγελιοφόρου καθώς είναι ιερό το δικαίωμα στην εργασία».