Έκταση πήρε το σχόλιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή», για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αφορά στο προσφυγικό, καθώς έχει τη φωτογραφία ενός προσφυγόπουλου με σωσίβιο και τίτλο «Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

aygi

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε το πρωτοσέλιδο λέγοντας ότι είναι η Αυγή επέλεξε ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στους προσφυγές «για να ξεφύγει από τις ευθύνες της και τα πραγματικά προβλήματα».

«Ωραία είναι συγκινητικό, δεν λέω αλλά και έχει και άλλα θέματα η επικαιρότητα. Το προσφυγικό ήταν και χθες εδώ, δηλαδή πρέπει να συγκινείσαι κάθε μέρα;» είπε ο δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι «πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί».

Αφού το σχόλιο του δημοσιογράφου αναρτήθηκε στο left.gr, ο Δημήτρης Οικονόμου επανήλθε, σημειώνοντας πως θέλει να απαντήσει «σε κάποιους επαγγελματίες της συγκίνησης».

«Η συγκίνηση δεν πρέπει να γίνεται επαγγελματικά, δεν πρέπει να είναι αλα καρτ. Άποψη μου είναι και την είπα με ευθύτητα. Δεν υποτίμησα τους νεκρούς, ούτε το προσφυγικό. Προσέξτε τι λέτε, δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε τα βίντεο…