Στους χώρους εργασίας τους αποφάσισαν να προσέλθουν σήμερα οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής Ιωάννης Σιαμπάνης, ανέφερε: «Είμαστε εδώ σήμερα γιατί χθες βγήκε μια περίεργη προφορική απαγόρευση εισόδου στους συναδέλφους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έχει λήξει η σύμβασή τους εδώ και επτά μήνες, οι οποίοι είναι άνεργοι, για να περιφρουρήσουμε και να τους συμπαρασταθούμε. Αγωνιζόμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά τα οποία είναι άνεργα επτά μήνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα απολύσει».

Εξήγησε επίσης πως η συμβασιούχοι κατάφερνα τελικά σήμερα να μπουν παρόλο που είχε δοθεί προφορική εντολή απαγόρευσης εισόδου. «Σήμερα η φρουρά τους είπε μπορείτε να μπείτε παρόλο που έχουμε προφορική εντολή να μην μπείτε», ανέφερε.

Σημειώνεται πως χθες σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.

Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι προχθές στο Κανάλι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο newsbeast.gr…

anslm1

anslm2

anslm3

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος