Την πρόθεσή του να μη βάλει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΣΗΕΑ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο επί έξι χρόνια πρόεδρος Πάνος Σόμπολος.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να φεύγουμε από τα αξιώματα, να μην ”γαντζωνόμαστε” σ’ αυτά και να μην ξεκολλάμε με τίποτα! Πιστεύω ότι θα πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους νεότερους, εμείς οι παλιότεροι». Επιπλέον ο κ. Σόμπολος σχολιάζει την κριτική που δέχτηκε κατά την εξαετή θητεία του, άλλοτε καλόπιστη κι άλλοτε κακόπιστη: «Είχα και έχω ως αρχή να μην απαντώ στη λογική εκείνων που κινούνται με δόλο ή υποκειμενικά κριτήρια. Αποχωρώ από την προεδρία της ΕΣΗΕΑ έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη ότι έπραξα το καλύτερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει τα προβλήματα που φέρνει η οικονομική κρίση και στον χώρο των δημοσιογράφων: «Ο κλάδος μας δοκιμάζεται σκληρά», τονίζει ο κ. Σόμπολος, «Αυτές οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν ενότητα και υπευθυνότητα για να τα βγάλουμε πέρα. Ο στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ένας: Το πώς θα έχουμε λιγότερες απώλειες από τη λαίλαπα κρίσης».