Σάλο έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία η νέα τηλεοπτική σειρά όπου αφορά τη ζωή του  σουλτάνου Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς τον οποίο υποδύεται ο Χαλίτ Εργκέντς ο γνωστός σε εμάς ως Ονούρ. Το σενάριο όμως δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς Τούρκους ο Χαλίτ δήλωσε στην Espresso: «Ο Σουλεϊμάν είναι απλώς ένας ρόλος που υποδύομαι. Πρόκειται για σίριαλ και όχι για ντοκιμαντέρ»

Ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» -στη ζωή του οποίου αναφέρεται η σειρά που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων- είναι ένας από τους μεγαλύτερους σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είναι γνωστός μέσα στις ιστορικές σελίδες και ως Κανουνί, δηλαδή, νομοθέτης. Το έργο άρχισε να προβάλλεται στις 11 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας έχει δεχτεί περίπου 75.000 παράπονα τόσο για το σενάριο όσο και για τις σκηνές που προβάλλονται στο σίριαλ. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, οι διαμαρτυρόμενοι ενοχλούνται, κυρίως, διότι ο σουλτάνος παρουσιάζεται ως φιλήδονος και λάτρης του αλκοόλ, πράγμα που, όπως ισχυρίζονται με πάθος, δεν συνάδει με τη πραγματικότητα.

Με το επιχείρημα ότι το σενάριο του σίριαλ δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγματικότητα που αφορά τη ζωή του σουλτάνου, διακόσιοι διαδηλωτές του Κόμματος Ευδαιμονίας του οποίου ηγείται ο ισλαμιστή ηγέτης Νετζμετίν Ερμπακάν και της Ένωσης Νέων Ανατολής ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της παραγωγής, αλλά και του καναλιού από το οποίο προβάλλεται η σειρά. Εξοργισμένοι έσκιζαν αφίσες της σειράς που ήταν τοιχοκολλημένες στους δρόμους, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά των ανθρώπων της παραγωγής του σίριαλ. Η ομάδα των φανατικών ισλαμιστών επιτέθηκε με αβγά και ξύλα στα γραφεία της παραγωγής φωνάζοντας συνθήματα.