Η σειρά «Έρωτας Φυγάς» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον «αέρα» του Open τον Σεπτέμβριο του 2022 και από το πρώτο επεισόδιο κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μάλιστα, τα ποσοστά που συγκέντρωνε καθημερινά ήταν πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο τηλεθέασης των υπολοίπων προγραμμάτων του σταθμού, φέρνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των ιθυνόντων του Open.

Όταν η περσινή σεζόν έφτανε στο τέλος της, στα τηλεοπτικά πηγαδάκια ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο «Έρωτας Φυγάς» θα έπαιρνε το «πράσινο» φως και για την επόμενη χρονιά. Όπως και έγινε…

Τόσο οι συντελεστές της σειράς όσο και οι τηλεθεατές δέχθηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση του Open να συνεχίσει την ιστορία που ξετυλίγεται στον «Έρωτα Φυγά».

Ο ενθουσιασμός και των δύο πλευρών όμως γρήγορα «πάγωσε» και αυτό γιατί η σειρά τελικά θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της δεύτερης σεζόν.

Πότε θα ολοκληρωθεί ο «Έρωτας Φυγάς»

Η είδηση πως ο «Έρωτας Φυγάς» θα «κοπεί» προκάλεσε αναταραχή τόσο στους συντελεστές της σειράς του Open όσο και στους θαυμαστές της οι οποίοι έσπευσαν να στείλουν μηνύματα στους πρωταγωνιστές προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ντάνη Γιαννακοπούλου, Μαρία Κωνσταντάκη και Σταύρος Σβήγκος μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram επιβεβαίωσαν το «κόψιμο» της σειράς και δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη.

Πότε όμως θα ολοκληρωθεί η σειρά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο 110 του «Έρωτα Φυγά» αναμένεται να προβληθεί είτε στις 29 Φεβρουαρίου του 2024 ή την 1η Μαρτίου 2024.

Τα μηνύματα των πρωταγωνιστών

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου η οποία υποδύεται την Αλεξάνδρα στον «Έρωτα Φυγά» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η εξέλιξη και νιώθω πολύ άβολα να μιλήσω για αυτό αλλά οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Η αγαπημένη μας σειρά ολοκληρώνει νωρίτερα τον κύκλο της. Στα 110 επεισόδια. Με την πρώτη ευκαιρία, θα ανεβάσω ένα βίντεο που θα μιλάω για αυτό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Λίγη ώρα μετά προχώρησε σε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε μόνο δύο λέξεις: «Χωρίς λόγο» ενώ στην συνέχεια δημοσίευσε μια selfie της με το σχόλιο: «Όταν κάνεις 20% τηλεθέαση και σε κόβουν».

Από την πλευρά της, η Μαρία Κωνσταντάκη η οποία υποδύεται την Ελπίδα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο απευθύνεται στους τηλεθεατές και σε όσους έσπευσαν να την ρωτήσουν για την δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά στο αγαπημένο τους πρόγραμμα.

«Ναι ισχύει ότι κόβεται ο Έρωτας φυγάς. Ήταν πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο τηλεθέασης του καναλιού. Ισχύει. Ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στα κανάλια» σημειώνει η Μαρία Κωνσταντάκη στο βίντεο της.

Ο «Μάρκος» του «Έρωτα Φυγά», δηλαδή ο ηθοποιός Σταύρος Σβήγκος επέλεξε να… τρολάρει την εξέλιξη και σε βίντεο που δημοσίευσε παροτρύνει την συμπρωταγωνίστριά του, Ντάνη Γιαννακοπούλου να σοβαρευτεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ώστε να μην τους… κόψουν.

Η ηθοποιός Άννα Ανδριανού η οποία υποδύεται την Ουρανία μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Fays’ Time» του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο «κόψιμο» της σειράς τονίζοντας πως ενημερώθηκε από ένα mail της παραγωγής.

«Ενημερώθηκα για το τέλος της σειράς από ένα μέιλ της παραγωγής, νιώθω ένα μικρό πένθος. Ο κόσμος αγάπησε τόσο πολύ αυτή τη δουλειά, αλλά κι εμείς την αγαπήσαμε πολύ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, με εξαιρετικούς συναδέλφους και κέρδισα πάρα πολλά πράγματα. Το γεγονός ότι τελειώνει νωρίτερα είναι λυπηρό, είναι δυσάρεστο. Δεν θα πάψουμε μέχρι τέλους εμείς να την πιστεύουμε και να την υπηρετούμε με όλη μας τη δύναμη και την αγάπη. Δεν ξέρω αν θα μεταφερθεί η σειρά σε άλλο κανάλι» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Γιατί «κόβεται» ο «Έρωτας Φυγάς»

Πώς γίνεται ένα πρόγραμμα το οποίο σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης να «κοπεί»; Η καθημερινή σειρά του Open ήταν από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα του σταθμού και όμως σε λίγο καιρό θα γράψει το οριστικό του φινάλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν προγραμματισμένο να προβληθούν 100 επεισόδια και στην συνέχεια με το βλέμμα στραμμένο στην ανανέωση των συμβολαίων, θα έπεφτε στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο της προβολής και τρίτης σεζόν.

Ωστόσο, αποφασίστηκε λόγω κόστους της μεγάλης παραγωγής του Open να γραφτεί το φινάλε της σειράς. Αν όμως η σειρά τελείωνε στα 100 επεισόδια, το τέλος θα ήταν απότομο για τους τηλεθεατές που την αγάπησαν.

Γι’ αυτό το λόγο δόθηκε παράταση 10 επεισοδίων προκειμένου οι σεναριογράφοι να γράψουν ένα ομαλό φινάλε αντάξιο του «Έρωτα Φυγά».

Η «τρύπα» στη ζώνη

Και μπορεί ο «Έρωτας Φυγάς» να φτάνει στο τέλος του, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα συμβεί με την «τρύπα» που δημιουργείται στο πρόγραμμα του σταθμού στην απογευματινή ζώνη η οποία συνήθως καλύπτεται με ψυχαγωγικά προγράμματα, είτε αυτά είναι σειρές μυθοπλασίας είτε τηλεπαιχνίδια.

Να σημειωθεί πως το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open ανήκει πλέον στην εταιρεία παραγωγής Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη.