Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κέκης, σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Ο Κωνσταντίνος Κέκης αρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1963.

Στην ΕΡΤ άρχισε να εργάζεται από τη δεκαετία του 70 ενώ ανέλαβε την προετοιμασία και την οργάνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EBU.

Ο Κώστας Κέκης εργάστηκε – μεταξύ άλλων μέσων Ενημέρωσης- στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ.

Το «αντίο» της ΕΡΤ

Ένα δικό της άνθρωπο, τον δημοσιογράφο Κώστα Κέκη, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αποχαιρετά η ΕΡΤ.

Ο Κώστας Κέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και εργάστηκε από νεαρή ηλικία ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες («Έθνος», «Εξπρές», «Καθημερινή»).

Στην ΕΡΤ άρχισε να εργάζεται από τη δεκαετία του ’70. Υπήρξε προϊστάμενος του γραφείου Ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ στο μεγάλο project των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, συντονίζοντας την οργάνωση και τη μετάδοση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, από τη δημόσια τηλεόραση.

Στη συνέχεια διετέλεσε εκ νέου εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ για θέματα διοίκησης, θέση που διατήρησε έως το 2010. Υπήρξε επίσης εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της EBU. Όλα αυτά τα χρόνια άσκησε τα καθήκοντά του με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ήθος.

Ο Κώστας Κέκης ήταν ο εμπνευστής της ψηφιοποίησης του Αρχείου της ΕΡΤ, που έχει στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, φωτογραφικού και έντυπου υλικού του Αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Κώστα Κέκη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από κοντά μας.

Ο Κώστας Κέκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών άρχισε να εργάζεται ως ρεπόρτερ στο προδικτατορικό «Έθνος», όπου παρέμεινε έως το 1971, οπότε πήγε στην «Εξπρές». Το 1978 ξεκίνησε η πολύχρονη συνεργασία του με την «Καθημερινή», στην οποία απασχολήθηκε ως συντάκτης τους κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ και αρθρογράφος. Παράλληλα, από το 1972 εργάζεται στην «ΥΕΝΕΔ» και στην εκπομπή «Σήμερα» ως ρεπόρτερ. Το 1977 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Ρεπορτάζ της ΕΡΤ ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες. Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΡΤ.

Ο Κώστας Κέκης υπήρξε ένας συνεπής επαγγελματίας απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του. Άνθρωπος ικανός, ευγενής και ευσυνείδητος διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του.

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον Κώστα Κέκη θα δοθεί τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου στις 14.00 στη Ριτσώνα.