Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Όλο το χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον γάμο της Άννας και του Πότη. Όσο όμως πλησιάζει το μυστήριο, η Άννα νιώθει όλο και μεγαλύτερη δυσφορία. Ο Αποστόλης τη συνοδεύει στην εκκλησία κι εκείνη το βάζει στα πόδια. Με την παρέμβαση της Αθηνάς και της Μαργαρίτας, το ζευγάρι τελικά παντρεύεται. Ο Ορέστης επιστρέφει στη Μάνη, ενώ ο Σωτήρης περιμένει τη στιγμή που θα πετύχει τον Φίλιππο μόνο για να πάρει την εκδίκησή του.

Η Αντωνία δεν αντέχει να βλέπει την Αλκμήνη στο πλευρό του Μιλτιάδη κι αποφασίζει να κάνει κακό στον εαυτό της. Ο Στάθης αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πείσει την Αριάδνη να τον ακούσει. Η Αθηνά ξυπνάει αργά την επομένη του γάμου και συνειδητοποιεί ότι η Φιλιώ το έσκασε από το σπίτι.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00 στην σειρά «Η γη της ελιάς» του Mega;

Πανικόβλητες, η Αθηνά και η Μαργαρίτα ψάχνουν τη μικρή Φιλιώ, με τη βοήθεια του Λυκούργου και της Χάιδως. Οι νεόνυμφοι πηγαίνουν στο Ναύπλιο για τον μήνα του μέλιτος. Ο Στάθης περιμένει την κατάλληλη στιγμή και τελικά αποκαλύπτει στην Αριάδνη την πραγματική του ταυτότητα, αλλά η αντίδρασή της τον απογοητεύει. Η Δήμητρα μιλά στην Αλκμήνη για την απόπειρα της Αντωνίας, αλλά καταλαβαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει. Ο Ορέστης επιστρέφει στην Αρεόπολη και ο Δημοσθένης τού δωρίζει το ρολόι του Κίμωνα.

Ο Γιώργης και η Δήμητρα δεν μπορούν να ελέγξουν αυτό που αισθάνονται και το ζευγάρι συναντιέται ξανά για μια βραδιά πάθους. Την επόμενη μέρα, ο Ορέστης πηγαίνει από το Τμήμα και ζητάει από τον Γιώργη να μεσολαβήσει για να βγει με τη Δήμητρα. Ένας μυστηριώδης επενδυτής φτάνει στην Αρεόπολη και συναντά την Ισμήνη. Το μεγάλο μυστικό του Ορέστη αποκαλύπτεται, καθώς ο Γιώργης του αναφέρει ότι ξέρει όλη την αλήθεια. Στο μεταξύ, ο Σωτήρης βρίσκει την κατάλληλη στιγμή και προσεγγίζει τον Φίλιππο κρατώντας όπλο. Ο Στάθης κάνει μια τελευταία προσπάθεια με την κόρη του κι αυτή τη φορά καταφέρνει να σπάσει τον πάγο.