Στο πλατό του Action 24 φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιώργος Βαρεμένος όπου συζήτησαν με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το κλίμα μεταξύ τους γρήγορα δυναμιτίστηκε.

Ο Γιώργος Βαρεμένος, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά: «Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σύντομο σχόλιο. Οι εκλογές αυτές έχουν μια ιδιομορφία, η οποία είναι προφανέστατη κατά τη γνώμη μου. Προηγήθηκαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και υπήρξε μια κόπωση, και μάλιστα σε εποχές που το ενδιαφέρον δεν είναι μειούμενο. Και κατά τη γνώμη μου όπου κυριαρχεί το μειωμένο ενδιαφέρον, η απάθεια, η αδιαφορία ενδεχομένως, εκεί βοηθάει τις εξουσίες εκείνες που έχουν την τάση να μετατραπούν σε καθεστώτα. Αυτό είναι ιστορικά βεβαιωμένο. Από εκεί και πέρα… Σε περιοχές που έχει επικρατήσει ένας προοδευτικός υποψήφιος. Διότι άκουσα προηγουμένως τη φράση “προτιμητέος ο Κασιδιάρης”. Αυτό δείχνει τον κυνισμό που επικρατεί. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τα καθεστώτα έχουν λαϊκή επίνευση».

Η τελευταία φράση του Γιώργου Βαρεμένου προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη που εκπροσωπούσε τη Νέα Δημοκρατία η οποία προσπάθησε να πάρει το λόγο και να σχολιάσει αλλά πρόλαβε να πει μόνο: «Ααα, τώρα πήγαμε σε δύσκολα πράγματα».

Ο Γιώργος Βαρεμένος την παρακάλεσε να τον αφήσει να ολοκληρώσει την σκέψη του: «Σας παρακαλώ, αφήστε με να μιλήσω, για όνομα του Θεού. Αν ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει αυτό το φαινόμενο, να μιλάει ο άλλος και να τον διακόπτουν… »

Η Σοφία Βούλτεψη αναρωτήθηκε: «Θέλετε να μας πείτε ιστορικά παραδείγματα για να δείξετε ότι ένα καθεστώς το φέρνει στην εξουσία ο λαός;».

«Έχω κάνει 32 εκλογικές παρατηρήσεις, αυτή είναι η άποψή μου και δεν θα σταματήσω να τη λέω. Αν απέμεινε κάτι σε αυτή τη χώρα, είναι ενίοτε να λέμε τη γνώμη μας. Δεν θα μας την αφαιρέσουν αυτή!» αντέδρασε ο Γιώργος Βαρεμένος με την Σοφία Βούλτεψη να σχολιάζει πως: «Φτιαγμένος ήρθε!».

«Έχω την ατυχία να είμαι δίπλα σας» συνέχισε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος καθόταν δίπλα στην Σοφία Βούλτεψη με τους παρουσιαστές να του κάνουν παρατήρηση πως αυτό που είπε είναι προσβολή.

«Δεν φταίει εκείνος, εγώ φταίω αλλά και εσείς!» σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη απευθυνόμενη στους παρουσιαστές.

«Αν ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει αυτό, πάμε παρακάτω» σχολίασε ο κ. Βαρεμένος στο ίδιο ύφος με την κ. Βούλτεψη να του απαντά: «Όχι, ο ελληνικός λαός θέλει να ακούει πως ψηφίζει καθεστώς. Σε λίγο θα μας πείτε και κάτι άλλο… Δεν θέλω να το πω. Ντροπή τέτοια συμπεριφορά. Έχουμε Πολάκη και εντός του Κοινοβουλίου και εκτός».

«Δεν διέκοψα κανέναν!» απάντησε ο Γιώργος Βαρεμένος.