Ένα αντικείμενο ιδιαίτερης αξίας, προϊόν της κινηματογραφικής μας… ιστορίας, έφερε προς πώληση στο επεισόδιο της Τρίτης (19/9) παίκτρια του Cash or Trash, με παρουσιάστρια την Δέσποινα Μοιραράκη.

Η Μαίρη από τον Ωρωπό Αττικής, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής έχοντας στην κατοχή της το τσαντάκι που κρατούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

Η παίκτρια εργάζεται εδώ και 38 χρόνια ως μακιγιέζ στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έχοντας ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, βραβευμένου στο μακιγιάζ Γιώργου Σταυρακάκη, ο οποίος συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη συγκεκριμένη ταινία.

«Αυτό το υπέροχο και σικάτο τσαντάκι το κρατούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” το 1965, πηγαίνοντας στην Ιταλία με αυτή την πολύ όμορφη λευκή της τουαλέτα. Είναι custom made το τσαντάκι, δηλαδή έχει ραφτεί αποκλειστικά για αυτή την τουαλέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η παίκτρια.

«Έτυχε να συνεργαστούν σε αυτή την ταινία, την έβαψε ο πατέρας μου, κι αφού τελείωσαν τα γυρίσματα, του το χάρισε με αγάπη για τη μητέρα μου», αποκάλυψε.

«Θεωρώ ότι αυτό το τσαντάκι μπορεί να πιάσει μια θέση εκεί που του ανήκει και να το έχουν στα χέρια τους άνθρωποι που συλλέγουν πράγματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη ή αυτής της αξίας» είπε για την απόφασή της να το αποχωριστεί.

Ο Θάνος Λούδος τη ρώτησε αν υπάρχει κάποια φωτογραφία ή γράμμα που να πιστοποιεί και να επιβεβαιώνει την ιστορία της για το τσαντάκι και εξήγησε ότι η μη ύπαρξη τέτοιου αποδεικτικού στοιχείου είναι σημαντική για κάποιον που θα ήθελε να το πάρει στην κατοχή του. «Το σημάδι τώρα πρόσθεσε που μπορεί να μας δώσει την αυθεντικότητα, κοιτάζοντας και την ταινία, είναι η μαύρη… πούλια (μπίλια) ανάμεσα σε ασημένιες. Κάποιες φορές στις ατέλειες είναι εκεί που βρίσκονται τα χρήματα» υποστήριξε.

Παρά τη διαφορά μεταξύ της εκτίμησης του Θάνου Λούδου και των προσδοκιών της, η Μαίρη που γνώριζε τον «θησαυρό» που έχει στα χέρια της ήταν έτοιμη για τις προσφορές. Η ίδια θεωρούσε ότι η αξία του είναι άνω των 1.500 ευρώ.

«Έχουμε μεγάλη πέραση στο Cash or Trash με Αλικάκι, έχω να σας πω. Έχουν έρθει και άλλα αντικείμενα από Αλικάκι» ήταν η πρώτη αντίδραση του concept maker Γεώργιου Καράμπελα.

«Κάτι κάνει από Αλίκη, η αλήθεια είναι. Και είναι πολύ χαριτωμένο. Δεν βλέπω κάποιο brand, κάποια ετικέτα από οίκο» ανέφερε η interion designer Ιόλη Χιώτινη και η παίκτρια υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει αν είναι κομμάτι της προσωπικής συλλογής της εθνικής σταρ που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία ή κομμάτι του σετ, ενώ πρόσθεσε ότι συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό αμπαλάζ.

Η Ιόλη ρώτησε στη συνέχεια την πωλήτρια του αντικειμένου αν ξέρει κάτι για τη μαύρη μπίλια στο τσαντάκι και όταν έλαβε αρνητική απάντηση ήταν κατηγορηματική «από το ότι δεν ξέρετε τι είναι μέχρι το ότι μπορεί να είναι και μια σφραγίδα (μοναδικότητα) απέχει πάρα πολύ. Εμένα με έχει προβληματίσει πολύ αυτό. Έχει μόνο συμβολική αξία».

Παρότι η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για 500 ευρώ, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν έδειξαν να προτίθενται να ανέβουν ψηλότερα από το ποσό των 150 ευρώ.

Η παλαιοπώλισσα Άντα Πανά και ο επιχειρηματίας Θάνος Μαρίνης δεν έδειξαν ενδιαφέρον γιατί όπως είπαν δεν έχουμε στην Ελλάδα την κουλτούρα των memorabilia, των αναμνηστικών από ηθοποιούς και μαζί τους συμφώνησε και αποχώρησε και ο Γιώργος Καράμπελας επισημαίνοντας ότι αυτή η αγορά είναι μικρή.

«Βάλτε κάτι κύριε Στέφανε παραπάνω» είπε η παίκτρια στην αντικέρ Έρμα Στυλιανίδου που έμεινε μόνη της να διεκδικεί το αντικείμενο και πρόσφερε 150 ευρώ. «Ο κύριος Στέφανος; Λέω κι εγώ τι γίνεται “ήρθε κάποιος κύριος Στέφανος”» απόρησε η αγοράστρια και της εξήγησαν ότι πρόκειται για πρόσωπο της ταινίας.

«Θα το βάλω στο αρχείο μαζί με μια φούστα της Ειρήνης Παπά που μου έκαναν δώρο. Δεν μπορώ να δώσω παραπάνω. Τι λες;»

Το γεγονός της χαμηλής προσφοράς δυσαρέστησε την παίκτρια, η οποία τελικά απέσυρε το αντικείμενό της από τη δημοπρασία του Cash or Trash χωρίς να την δεχθεί.

«Δεν περίμενα να έχουν αυτή την αξιολόγηση για αυτό το τσαντάκι. Προφανώς δεν μπόρεσαν να το εκτιμήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.