Ο Γιάννης Τσολάκης συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή στο reality επιβίωσης Survivor. Ο ίδιος, το πρωί της Τετάρτης (30/08), μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» του Open για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα μέτωπα της φωτιάς καθώς εργάζεται ως εποχικός πυροσβέστης.

«Σήμερα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι λίγο καλύτερα. Εγώ εργάζομαι ως πυροσβέστης στις φωτιές της Αθήνας, αλλά ήρθα στην Αλεξανδρούπολη, τον τόπο καταγωγής μου, για να παντρευτώ. Δεν ξέρω βέβαια αυτό πώς θα γίνει κι αν μπορώ να είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον ανθρώπινο πόνο που συναντάμε εδώ πέρα. Έχουμε οργή μέσα μας, στενοχώρια, λύπη. Όλα αυτά τα πράγματα μάς έχουν κάνει να τα βλέπουμε αλλιώς. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες κι όταν βλέπεις μία περιφέρεια μαύρη πλέον, σε πιάνει οργή και αγανάκτηση. Είναι όλα μαύρα», ανέφερε ο Γιάννης Τσολάκης.

«Όλοι αυτοί οι πυροσβέστες που βλέπετε με τις μπεζ στολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ρισκάρουν τη ζωή τους, και στους οποίους ανήκω κι εγώ, σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν γίνονται οι εργασίες που πρέπει τον χειμώνα για το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο πρώην παίκτης του Survivor.