Όταν η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καλωσόρισαν στον κόσμο τον πρίγκιπα Γεώργιο πριν από μία δεκαετία, έπρεπε να ακολουθήσουν αυστηρά έναν βασιλικό κανόνα. Σύμφωνα με τη Daily Express, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η πρώτη στην οικογένεια που έμαθε ότι ο Γεώργιος είχε έρθει στη ζωή το 2013 κι αυτό λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου, καθώς ο μονάρχης «ενημερώνεται πάντα πρώτος».

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ηλικία των 96 ετών μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Ο πρίγκιπας Γεώργιος έγινε 10 ετών το περασμένο Σάββατο.

Ο Ουίλιαμ ήταν εκείνος που φέρεται να μετέφερε την ευχάριστη είδηση στη βασίλισσα μέσω ενός ειδικά κρυπτογραφημένου τηλεφωνήματος προτού το ζευγάρι μπορέσει να το ανακοινώσει σε φίλους και άλλα μέλη της οικογένειας.

Ο Ουίλιαμ και η 41χρονη Κέιτ Μίντλετον έπρεπε να βεβαιωθούν ότι η βασίλισσα ενέκρινε το όνομα του πρίγκιπα, σύμφωνα με τη Daily Express.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 2013 στο St. Mary’s Hospital στο Λονδίνο.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 10 ετών, φαίνεται πως γνωρίζει ήδη ότι μια μέρα θα γίνει βασιλιάς. Είναι δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο μετά τον πατέρα του Ουίλιαμ.