Την Κάθριν Ράιλι υποδέχθηκε η Κατερίνα Καινούργιου στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα», την Πέμπτη (6/7). Η τρανς καθηγήτρια θέλησε να τοποθετηθεί για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το κομμάτι του ρατσισμού και της ομοφοβίας, καθώς και την επερχόμενη αλλαγή στο πλαίσιο των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media η Κάθριν Ράιλι προσπαθεί να απαντά σε όσες απορίες έχουν οι followers της. Στο TikTok, μάλιστα, κάνει εκτενέστερα βίντεο που αναλύει ορολογίες, αλλά και απορίες που μπορεί να έχει ένας στρέιτ άνθρωπος για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η Κάθριν Ράιλι σημείωσε στη συνέντευξή της πως «είμαι τρανς γυναίκα και θα πω το εξής. Θα ήθελα το παιδί μου να είναι όπως νιώθει αυτός ή αυτή που θέλει να είναι στη ζωή του. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολα σε κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, να είσαι ο εαυτός σου. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω αυτό. Δεν είναι και λύση να φύγουμε από την χώρα μας και να πάμε στο εξωτερικό, αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα μιλήσω εκ μέρους όλης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ότι φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή υπάρχουν πάρα πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα που δέχονται απειλητικά μηνύματα. Είναι τραγικό σαν γεγονός το να δέχεσαι απειλητικά μηνύματα για τη ζωή σου, μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις. Δηλαδή σκεφτείτε το αυτό. Δεν είναι επιλογή να γεννιέσαι τρανς ή ομοφυλόφιλος ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΛΟΑΤΚΙ φάσμα. Μιλάμε τώρα πως είναι η ίδια η ζωή μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας φέρνει σε μια τέτοια δύσκολη θέση και να φοβόμαστε να ζούμε την καθημερινότητα μας» για να συνεχίσει:

«Σαν εκπαιδευτικός θα σταθώ σε ένα κομμάτι. Τα μαθήματα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης στα σχολεία πώς γίνονται, εάν γίνονται; Ναι, καλά κάνουν και μιλάνε κάποιοι εκπαιδευτικοί για τη χρήση προφύλαξης, αλλά δεν θα καθίσουν να αναλύσουν τι θα πει τρανς ή δεν θα καθίσουν να αναλύσουν τι θα πει ομοφυλόφιλος. Δεν θα κάνουν σωστά το μάθημα και υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης» για να καταλήξει: «Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής. Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο, μεταφέρεται από τη μια γενιά στην άλλη και ένας από τους λόγους που υπάρχει ρατσισμός είναι επειδή υπάρχει άγνοια».