Ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Moonbin, μέλος του K-pop boy band Astro, πέθανε σε ηλικία 25 ετών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μουσική του εταιρεία Fantagio. «Τα μέλη των Astro και οι συνάδελφοι καλλιτέχνες και το προσωπικό της Fantagio είναι βαθιά θλιμμένοι και συγκλονισμένοι καθώς τον θρηνούμε», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Mooonbin ήταν ηθοποιός ως παιδί πριν κάνει το ντεμπούτο του ως μέλος των Astro το 2016. Ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε μια συναυλία στη νότια πόλη Μπουσάν τον επόμενο μήνα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή Gangnam της Σεούλ και ότι υπάρχουν υποψίες αυτοκτονίας. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η αυτοκτονία είναι ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες θανάτου για τους νέους στη Νότια Κορέα. Η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ της ομάδας πλούσιων χωρών του ΟΟΣΑ.

Μετά την τραγική είδηση, το «όλα τα είδωλα» έγινε trend στο Twitter στη Νότια Κορέα.

«Ελπίζω όλα τα είδωλα να μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς να νιώθουν πληγωμένα», έγραφε ένα tweet.

Ο θάνατος του Moonbin έγινε επίσης το θέμα με τις περισσότερες αναζητήσεις στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo που μοιάζει με το Twitter το πρωί της Πέμπτης, με πολλούς να λένε ότι η είδηση τους θύμισε τους θανάτους άλλων νεαρών Νοτιοκορεατών ποπ σταρ στο παρελθόν.

Το 2017, ο Kim Jong-hyun, ο τραγουδιστής του κορυφαίου νοτιοκορεατικού boy band SHINee πέθανε σε ηλικία 27 ετών.