Είναι 29 ετών και κάνει μια επικίνδυνη δουλειά, να κόβει τα δέντρα που φλέγονται στη διάρκεια δασικών πυρκαγιών. Η εντυπωσιακή ξανθιά μίλησε για την καριέρα της σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, όπου εργάζεται για σχεδόν πέντε χρόνια.

«Το 2018 ξεκίνησα να βλέπω αυτά τα άρθρα για το πώς η Δυτική Ακτή καταστρεφόταν από μεγάλες δασικές πυρκαγιές», δήλωσε η Katelyn Johnson, γεννημένη στο Οχάιο των ΗΠΑ, στο Media Drum World. «Είναι έναν φίλο στο Instagram που έκανε αυτή τη δουλειά και καθάριζε αυτές τις περιοχές».

Σύμφωνα με την ίδια, την τράβηξε κατευθείαν αυτού του είδους η δουλειά και την ενέπνευσε να ασχοληθεί με αυτήν. «Στις δασικές πυρκαγιές βοηθώ τους πυροσβέστες στις προσπάθειές τους ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και να συγκρατήσουν τη φωτιά. Κάποιες φορές χρειάζεται να κόβουμε δέντρα που καίγονται, τα οποία μπορεί να είναι πολύ θερμά και επικίνδυνα. Αυτό γίνεται για να μην πέσει το δέντρο απρόσμενα ή να για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της φωτιάς».

Από τότε που ξεκίνησε τη δουλειά της ως hazard tree feller, η Johnson λέει ότι η αυτοπεποίθησή της έχει ενισχυθεί σημαντικά. «Το μεγαλύτερο δέντρο που έχω κόψει είναι περίπου στα 200 πόδια. Καθώς είμαι στη Δυτική Ακτή, δουλεύω κυρίως με κωνοφόρα. Στη διάρκεια των πυρκαγιών, εργάζομαι για να βοηθήσω τους πυροσβέστες, κάποιες φορές με τη φωτιά να καίει δίπλα μας. Δεν υπάρχει η αδρεναλίνη που νιώθεις».

Οι περισσότεροι με τους οποίους εργάζεται είναι άντρες, όμως η ίδια λέει ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ σεξισμό από τους συνεργάτες της.

«Είμαι πολύ τυχερή που νιώθω πάντα υποστήριξη και ενθάρρυνση και έχω να πω θετικά πράγματα για τους συναδέλφους μου», σημείωσε.

«Δουλεύω με άντρες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη χώρα για έως και 40 χρόνια. Τα έχουν δει όλα. Έχουν δουλέψει με τους καλύτερους. Οπότε όταν μου κάνουν ένα κομπλιμέντο για την ικανότητά μου ή την απόδοσή μου, σημαίνει τόσα πολλά για εμένα».

@treebeing

Currently taking a breaking from the falling work since the project ended, but still have quite a few trees to share 🌲 #treework #arborist #logging #logger #treecutting #treefelling #treefaller #femalearborist #femalefaller #treeremoval #stihl #wildfire #chainsaw #womenintrades #foryou #fyp #nature #outdoorjobs

♬ Time Was – Canned Heat

Η Johnson μοιράζεται τις ιστορίες της για την ασυνήθιστη δουλειά της online, κερδίζοντας τον θαυμασμό του κόσμου. «Στο διαδίκτυο, το 90% της προσοχής που έχω λάβει από κόσμο είναι επίσης υποστηρικτικό. Φυσικά, υπάρχουν πάντα άτομα που κρίνουν και τα τρολ θα είναι πάντα τρολ. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που μπορώ να αλληλεπιδρώ με τους άντρες με τους οποίους συνεργάζομαι και αυτό πάντα ήταν θετικό».

Η εντυπωσιακή ξανθιά ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το επάγγελμά της, παρά το γεγονός ότι έχει ακούσει ότι κάποιες άλλες έχουν αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες στη δουλειά αυτή σε σχέση με την ίδια. «Οι κυρίες πρέπει να βγουν εκεί έξω και να το κυνηγήσουν, αν αυτό τις καλεί. Αλλάζουμε τρόπο σκέψεις και αντιλήψεις κάθε μέρα».