Η Κάρεϊ Μάλιγκαν, αν και κρατάει τα προσωπικά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφάσισε να μιλήσει για την επιλόχεια κατάθλιψη που πέρασε μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Για την εξομολόγησή της η Μάλιγκαν πήρε κουράγιο από τη Μέγκαν Τουόι, η οποία μαζί με τη δημοσιογράφο Τζόντι Κάντορ ξεσκέπασαν το σκάνδαλο του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και προκάλεσαν το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo. Η Μάλιγκαν υποδύεται στην ταινία «She Said» την Τουόι, η οποία όταν ανέλαβε την έρευνα με την Κάντορ ήταν σε άδεια μητρότητας και έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη.

«Ένα από τα σημεία του σεναρίου που με άγγιξε περισσότερο ήταν η εμπειρία της Μέγκαν με τη μεταγεννητική κατάθλιψη. Είχα μια παρόμοια εμπειρία μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού πριν από επτά χρόνια και ένιωσα πολύ μόνη, και πολύ φοβισμένη και επίσης πολύ μπερδεμένη από όλη την εμπειρία», είπε η ηθοποιός μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό People.

Η Τουόι μιλάει στην ταινία για πρώτη φορά για το πρόβλημα που πέρασε καθώς δεν το ανέφερε ούτε στο βιβλίο που έγραψε με την Κάντορ και το οποίο αποτελεί τη βάση της ταινίας.

«Δεν μιλάμε για την προσωπική μας ζωή», είπε η Τουόι στο People. «Εστιάζουμε μόνο στη δουλειά». Αλλά στην κινηματογραφική μεταφορά υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δείχνει την ζωή των δύο εργαζόμενων μητέρων καθώς κυνηγούσαν αποδείξεις για την κακή σεξουαλική συμπεριφορά του Γουάινσταϊν. «Η έρευνα συνέπεσε με μία από τις πιο ευάλωτες περιόδους στη ζωή μου» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι το να το συμπεριλάβει στην ταινία [το πρόβλημα υγείας της] η Μέγκαν, όταν δεν το ανέφερε στο βιβλίο, ήταν απλά υπέροχο», λέει ο Μάλιγκαν. «Και ήθελα να μιλήσω για αυτό και να πω ότι είναι φρικτό, και υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που το περνούν. Νομίζω ότι οι ταινίες απλώς επιτρέπουν, πάντα, να ξεκινήσει μια συζήτηση (όπως αυτή)» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός ελπίζει η ταινία να δώσει ώθηση σε πιο ανοιχτή συζήτηση γύρω από την πάθηση. «Ένιωσα σαν να ήμουν εντελώς μόνη μου όταν μου συνέβη. Και στην πραγματικότητα, τόσοι πολλοί άνθρωποι το έχουν βιώσει. Η Μέγκαν το έχει βιώσει, και τόσες πολλές φίλες μου επίσης, και όλες νιώθουμε φρικτά, σαν να είμαστε το μόνο άτομο που το έχει ζήσει ποτέ».