Στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα του Alpha βρέθηκε καλεσμένος ο Ιωάννης Μελισσανίδης το πρωί της Τετάρτης (26/10) και αναφέρθηκε στο bullying που δέχθηκε στη ζωή του εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε λόγο για μία «ενορχηστρωμένη, αισχρή και κατάπτυστη» από τους δημοσιογράφους δυσφήμιση που βίωσε και πρόσθεσε: «Εσύ ο ίδιος αφήνεις να σε επηρεάσει και να σε στεναχωρήσει το οτιδήποτε. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι έχουμε τις αντοχές και τον χαρακτήρα να το αντιμετωπίσουμε. Στο σχολείο αντιδρούσα».

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης έχει οριστεί ως ένας από τους 8 διεθνείς ambassadors από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά της Ρητορικής Μίσους, η οποία θα «τρέξει» το 2023.

«Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη. Μία ρητορική μίσους μπορεί να οδηγήσει σε μία μελλοντική γυναικοκτονία, δημιουργεί ομοφοβία και πρότυπα βίας. Εγώ αυτό που λέω στα νέα παιδιά και θέλω να περάσω μέσα από την καμπάνια είναι ότι ενώ τότε ήθελαν να δουν ένα παιδί καταρρακωμένο, δεν μάσησα, τους μάσησα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε απάντηση για την απώλεια του πατέρα του, ο Ιωάννης Μελισσανίδης σχολίασε: «Είναι το μόνο πράγμα για το οποίο έχω στεναχωρεθεί πραγματικά. Όταν μου λένε άλλοι, ας πούμε, ότι χώρισαν τους λέω τι λέτε ρε παιδιά; Το μόνο πράγμα που αξίζει πραγματικά να στεναχωρεθεί ένας άνθρωπος είναι η απώλεια».

Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε και στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη και αποκάλυψε: «Με τον Αλέξανδρο ήμασταν φίλοι και ως φίλος, αλλά και ως συναθλητής οφείλεις να βοηθήσεις. Ο Αλέξανδρος στο Σίδνεϊ είχε σπάσει το πόδι του, είχε διαλυθεί. Εννοείται σαν συναθλητής θα πήγαινα να του σταθώ και να τον βοηθήσω».

«Αυτό που θα πως εγώ όμως, είναι ότι ο Αλέξανδρος στη δική μου αισχρή επίθεση που δέχτηκα το 2016 όταν μίλησα ανοιχτά για την σεξουαλικότητά μου από κάποιους συναδέλφους σας, ήταν από τους ελάχιστους που με στήριξαν, ήρθε κοντά μου, μιλήσαμε μου είπε μη μασάς, όπως και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Εγώ εκπέμπω έναν χαρακτήρα που δείχνω ότι δεν χρειάζομαι βοήθεια, αυτοί που ήταν να το πουν μου το είπαν» κατέληξε.