Τα αυτόγραφα των αγαπημένων σταρ του Χόλιγουντ τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Μπορούν να παρέχουν απτή απόδειξη ότι κάποτε τραβήξατε την προσοχή ενός διάσημου ατόμου και μπορούν να αποφέρουν κέρδη αν επιλέξετε να τα μεταπωλήσετε σε συλλέκτες -το 2014, κάποιος που αγαπούσε πραγματικά τον Κάρολο Ντίκενς αγόρασε ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του βιβλίου A Tale of Two Cities για σχεδόν 400.000 δολάρια.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχει συνήθως μια φρενίτιδα για αυτά όταν οι διασημότητες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Αρκετοί, όμως, από αυτούς αρνούνται να υπογράψουν αυτόγραφα και παρακάτω θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους δεν το κάνουν.

Billie Eilish

Billie Eilish

Η Billie Eilish δήλωσε ότι σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα το 2019, αφού οι υπερβολικoί θαυμαστές της που ζητούσαν αυτόγραφα την έκαναν να αισθάνεται άβολα. «Είναι κάτι που δεν κάνω, γιατί συνήθιζα, αλλά συνειδητοποίησα ότι το μόνο που έκανε ο καθένας ήταν να πουλάει ό,τι υπέγραψα, οπότε σταμάτησα να το κάνω», είπε.

«Ήταν κάτι σαν πολιτική μου ότι δεν το κάνω». Κάποτε, όταν η Eilish επέλεξε να μην υπογράψει, οι θαυμαστές άρχισαν να τη γιουχάρουν. «Το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν έτσι. Σε περιμένουν έξω και αμέσως μετά δεν παίρνουν αυτό που θέλουν και σε γιουχάρουν και σε βρίζουν», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η επιτυχημένη τραγουδίστρια, σύμφωνα με το mentalfloss.com.

Γουίλιαμ Σάτνερ

Γουίλιαμ Σάτνερ

Ο 91χρονος ηθοποιός του Star Trek -και προσφάτως ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βρεθεί ποτέ στο διάστημα– συνήθως αρνείται να υπογράψει αυτόγραφα, εκτός αν εμφανίζεται σε κάποιο συνέδριο. Αφού ορισμένοι θαυμαστές θεώρησαν την πολιτική αυτή αγενή, ο Σάτνερ εξήγησε το σκεπτικό του με ένα tweet το 2018: «Αν είμαι έξω με την οικογένειά μου ή περιμένω ένα αεροπλάνο και το κάνω για ένα [άτομο], σχηματίζεται αμέσως μια ουρά [50 ατόμων]», έγραψε. «Οπότε αν πω όχι στο Νο 1 ή στο Νο 21 είναι το ίδιο -είμαι μ@@@. Οπότε για να εξοικονομήσω χρόνο η απάντηση είναι όχι. Υπάρχει χρόνος και χώρος για τα πάντα και τα συνέδρια είναι αυτός ο χώρος».

Μπράιαν Κράνστον

Μπράιαν Κράνστον

Ο πρωταγωνιστής του Breaking Bad, Μπράιαν Κράνστον, είναι μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της τηλεόρασης, αλλά το τσουνάμι των εμπορευμάτων του Breaking Bad και οι συνακόλουθες εκκλήσεις να τα εξατομικεύσει, τελικά κούρασαν τον ηθοποιό. «Μετά από 18 χρόνια υπογραφής των πάντων για τους θαυμαστές, αποσύρομαι», δήλωσε το 2018, αφήνοντας ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα για «selfies».

Ο Κράνστον, ωστόσο, εξακολουθεί να εμφανίζεται πρόθυμος να υπογράψει κατά τη διάρκεια προσχεδιασμένων εκδηλώσεων -την άνοιξη του 2022, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του στο Breaking Bad, Άαρον Πολ, προώθησαν την τεκίλα Dos Hombres υπογράφοντας σε όλα τα μπουκάλια.

Στιβ Μάρτιν

Στιβ Μάρτιν

Ο Στιβ Μάρτιν, ο οποίος κερδίζει μια νέα γενιά θαυμαστών χάρη στην επιτυχία της σειράς «Only Murders in the Building» του Hulu, επινόησε κάποτε έναν έξυπνο τρόπο για να αποφεύγει τους κυνηγούς αυτόγραφων χωρίς να τους κάνει να νιώθουν άβολα. Στη δεκαετία του 1980, ο Μάρτιν μοίραζε επαγγελματικές κάρτες που έγραφαν: «Αυτό πιστοποιεί ότι είχατε μια προσωπική συνάντηση μαζί μου και με βρήκατε ζεστό, ευγενικό, έξυπνο και αστείο».

Ρίνγκο Σταρ

Ρίνγκο Σταρ

Ο Ρίνγκο Σταρ, ο οποίος ήταν ο ντράμερ των Beatles, είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη -γεγονός που καθιστά κατανοητή τη μεγάλη ζήτηση για ένα αυτόγραφό του. Ωστόσο, ο Σταρ έχει κρατήσει μία αυστηρή στάση την οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2008, σύμφωνα με την οποία δεν θα ικανοποιούσε ποτέ αίτημα για αυτόγραφο, επειδή νιώθει άβολα με τους ανθρώπους που επωφελούνται από αυτά.

«Δεν υπογράφω αυτόγραφα», δήλωσε το 2016. «Όλα τα αυτόγραφα είναι σε πράγματα που έχω (κάνει). Ένας από τους πίνακές μου ή κάτι με το οποίο ασχολούμαι και πηγαίνει σε φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν βγαίνει εκεί έξω για να το πουλήσουν άλλοι άνθρωποι».

Χοακίν Φίνιξ

Χοακίν Φίνιξ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρωταγωνιστής του Τζόκερ μπορεί να μην έχει πρόβλημα με τα αυτόγραφα, αλλά απεχθάνεται τις φωτογραφίες. Ο Χοακίν Φίνιξ δήλωσε στο Playboy ότι μια γυναίκα τον πλησίασε κάποτε σε ένα κατάστημα και του ζήτησε μια φωτογραφία. «Της είπα, ‘Ξέρεις κάτι; Δεν το κάνω αυτό, αλλά σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε… Κουβεντιάσαμε λίγο. Ήταν διασκεδαστικό. Μετά πήγε και αγόρασε τις κάλτσες της, κι εγώ αγόρασα την φόρμα μου, και αυτό ήταν όλο».