Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν. Κάτι που οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι το Χοακίν Φίνιξ δεν είναι το πραγματικό του όνομα.

Το ταλέντο του Φοίνιξ είναι αναμφισβήτητο. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά μόνο στα 00s, μετά από μια σειρά από εντυπωσιακές ερμηνείες σε ταινίες όπως οι «Μονομάχος», «Σημάδια» και «Το Χωριό» κατάφερε να δείξει στο ευρύ κοινό το βάθος των υποκριτικών του ικανοτήτων. Ήταν η ερμηνεία του Τζόνι Κας στην ταινία του 2005 «Walk The Line», ωστόσο, που καθιέρωσε τη θέση του Φίνιξ μεταξύ της ελίτ του Χόλιγουντ.

Χοακίν Φίνιξ

Η ερμηνεία του Φίνιξ στην ταινία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ερμηνείας Πρωταγωνιστικού Ρόλου -μια υποψηφιότητα που θα κέρδιζε άλλες δύο φορές, την πρώτη το 2012 και την τελευταία το 2019, αναφέρει το thelist.com. Πήρε το Όσκαρ για την τελευταία υποψηφιότητα, κερδίζοντας το βραβείο για την εκπληκτική του ερμηνεία στο «Joker, με την αντισυμβατική ομιλία του Φίνιξ στα Βραβεία Όσκαρ του 2019 να αναζωπυρώνει συζητήσεις για την ιδιοσυγκρασία του ηθοποιού.

Ο Χοακίν Φίνιξ γεννήθηκε ως Χοακίν Ράφαελ Μπότομ

Αν και ο Χοακίν Φίνιξ είναι γνωστός με το παρατσούκλι του, γεννήθηκε με ένα πολύ διαφορετικό επίθετο. Ο 47χρονος ηθοποιός ονομάστηκε Χοακίν Ράφαελ Μπότομ όταν γεννήθηκε από τους Άρλιν και Τζον Μπότομ το 1974, σύμφωνα με την Britannica. Εκείνη την εποχή, η Άρλιν και ο Τζον ήταν μέλη της θρησκευτικής αίρεσης «Παιδιά του Θεού» και μεγάλωναν τα παιδιά τους μέσα στην ομάδα πριν από τη γέννηση του Χοακίν.

Όταν ο Χοακίν ήταν τεσσάρων ετών, ζήτησε να τον αποκαλούν Leaf (δηλαδή φύλλο), καθώς ήθελε να μοιάζει περισσότερο με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, River (ποτάμι) and Rain (βροχή), που είχαν ονόματα εμπνευσμένα από τη φύση. Ήταν περίπου εκείνη την εποχή που τα «Παιδιά του Θεού» διαλύθηκαν και οι γονείς του Χοακίν αποφάσισαν να δώσουν στην οικογένειά τους ένα νέο επίθετο καθώς έμπαιναν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους.

Σύμφωνα με το thelist.com, οι Μπότομ αποφάσισαν να αλλάξουν το επώνυμό τους σε Φίνιξ, καθώς η Άρλιν και ο Τζον ήθελαν να επιλέξουν ένα όνομα που συμβόλιζε την αναγέννησή τους. Ο Χοακίν συνέχισε να αυτοαποκαλείται Leaf Phoenix μέχρι το 1991, χρονολογία κατά την οποία άλλαξε το όνομά του σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Χοακίν Φίνιξ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πρωταγωνιστής της ταινίας «Joker» και η επί χρόνια σύντροφός του, ηθοποιός Ρούνεϊ Μάρα, διατηρούν το όνομα Φίνιξ μετά και τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2020. Το ζευγάρι, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ονόμασαν τον γιο τους River προς τιμή του αδελφού του Φίνιξ.