Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που το Breaking Bad έκλεισε με ένα εκρηκτικό φινάλε το 2013. Αλλά ο θαυμασμός των αμετανόητων λάτρεων της σειράς με τον χημικό του λυκείου που έγινε βασιλιάς της μεθαμφεταμίνης, Γουόλτερ Γουάιτ (Bryan Cranston), παραμένει έντονος μέχρι και σήμερα.

Ένας καθηγητής χημείας γυμνασίου που διαγιγνώσκεται με μη χειρουργήσιμο καρκίνο του πνεύμονα στρέφεται στην παρασκευή και πώληση μεθαμφεταμίνης προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Όταν ο καθηγητής χημείας Γουόλτερ Γουάιτ διαγιγνώσκεται με καρκίνο τρίτου σταδίου και του δίνονται μόνο δύο χρόνια ζωής, αποφασίζει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει.

Το Breaking Bad ως ταινία animation

Το Breaking Bad, αδιαμφισβήτητα, ήταν ένα από τα σπουδαιότερα τηλεοπτικά δράματα του 21ου αιώνα. Είχε σπαραγμό, σαιξπηρικό πάθος και συγκλονιστική βία. Σίγουρα, ήταν περιστασιακά αστείο, αλλά κανείς δεν θα σκεφτόταν ποτέ το Breaking Bad ως ανάλαφρη υπόθεση για όλη την οικογένεια.

Και όμως, κάποιος με κάποιο τρόπο έκανε το Breaking Bad, γεμάτο με ανεξέλεγκτη εγκληματική δραστηριότητα και αιματηρούς πυροβολισμούς, κάτι τόσο οικείο όσο ένα καρτούν της Disney/Pixar.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα βίντεο από το κανάλι Not Default Cartoons στο YouTube, το οποίο μας δίνει ένα τρέιλερ για το Breaking Bad, σαν να το δημιούργησαν οι animators στα Pixar Studios.

Το Breaking Bad ως ταινία animation

Ο «εγκέφαλος» πίσω από αυτή την παρωδία είναι ο video editor Andrew Chaushesku, ο οποίος κάποτε επανασχεδίασε το Better Call Saul ως ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney/Pixar. Ο Chaushesku πήρε αρκετές από τις πιο διάσημες στιγμές του Breaking Bad και έδωσε σε όλες μια πολύ κλασική εμφάνιση Pixar.

Όλα φαίνονται λιγότερο απειλητικά -ακόμα και οι σκηνές με τις συμφωνίες ναρκωτικών που πάνε τρομερά στραβά- όταν οι χαρακτήρες μοιάζουν όλοι με τους γονείς της Riley από την οικογενειακή ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» -το 2016 κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου animation.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που υπέστη την επεξεργασία της Pixar ήταν από το τρέιλερ της πρώτης σεζόν του Breaking Bad, με τον Γουόλτερ Γουάιτ, να απεικονίζεται κυρίως στα «νιάτα» του, όπως είχει πρωτοεμφανιστεί στη σειρά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες τρέιλερ της Pixar για το Breaking Bad παρακάτω: