Η τραγουδίστρια Billie Eilish σε ηλικία μόλις 21 ετών είναι επτά φορές βραβευμένη με Grammy Generation Z και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με έναν σχεδόν ανορθόδοξο τρόπο. Γεννημένη ως Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, μαζί με τον αδερφό της Finneas O’Connell, τραγουδιστή, τραγουδοποιό και μουσικό παραγωγό γνωστό και ως FINNEAS, αναφέρει το grunge.com.

Billie Eilish

Η Eilish μεγαλώνοντας εκπαιδεύτηκε στη μουσική με τον αδερφό της, γράφοντας, ηχογραφόντας και ερμηνεύοντας τη μουσική του. Οι γονείς της Eilish, από την άλλη, που ήταν επίσης ερμηνευτές, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μουσική σταδιοδρομία της νεαρής σταρ, καθώς στήριξαν δημιουργικά τα παιδιά τους.

Billie Eilish: Ο απίθανος τρόπος που έγινε γνωστή η 7 φορές βραβευμένε με Grammy ερμηνεύτρια

Όπως οι γονείς της, λοιπόν, έτσι και η Billie Eilish λάτρευε το τραγούδι και η ζωή της από νεαρή ακόμη ηλικία ήταν γεμάτη μαθήματα τραγουδιού και χορού, εξηγεί το Showbiz CheatSheet. Σε ηλικία 14 ετών, η δασκάλα χορού της, ζήτησε από την μαθήτριά της να δημιουργήσει μια πρωτότυπη σύνθεση για ένα χορευτικό έργο. Προορίζοντας το μόνο για τα αυτιά της δασκάλας της, η Eilish ανέβασε αυτό το τραγούδι σε μια διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα που ονομάζεται SoundCloud και, όπως συμβαίνει μερικές φορές, όμως, όταν πρόκειται για το διαδίκτυο, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα σχεδίαζαν.

Billie Eilish

Το τραγούδι που ανέβασε η Billie Eilish, με συμπαραγωγό τον αδερφό της, στο SoundCloud ονομαζόταν «Ocean Eyes» και έγινε αμέσως επιτυχία, χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό της Eilish. Παρόλο που η Eilish το μοιράστηκε στο SoundCloud μόνο κατόπιν αιτήματος της δασκάλας χορού της, το επόμενο πρωί το τραγούδι είχε γίνει viral. Στη συνέχεια, η Eilish συνέχισε να γράφει και να ηχογραφεί πολλούς δίσκους και μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ με τον αδερφό της, και έγινε μια από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της γενιάς της, και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία, αναφέρει το grunge.com.

Το 2017, μάλιστα, η Eilish μίλησε στην Teen Vogue για την σχεδόν τυχαία επιτυχία της. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση για αυτό, πραγματικά», είπε, αναφερόμενη στο πρώτο ανέβασμα του τραγουδιού της πρώτης της μουσικής επιτυχίας. «Αλλά βασικά μέσα σε μια νύχτα πολλοί άνθρωποι άρχισαν να το ακούνε και να το μοιράζονται», συνέχισε. «Το Hillydilly, ένας ιστότοπος ανακάλυψης μουσικής, το βρήκε και το δημοσίευσε και απλά γινόταν όλο και μεγαλύτερο. Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό», είπε.