Ένα post στο TikTok ήταν αρκετό για μια νεαρή γυναίκα από το Ντένβερ να χάσει την δουλειά της. Όχι, όμως ένα οποιοδήποτε post, αλλά ένα post που κοινοποιούσε σε όλους τους ακόλουθούς της την υπέρογκή αύξηση των 20.000 δολαρίων που κέρδισε από τον εργοδότη της.

Η Lexi Larson είναι από τις tiktokers που μοιράζεται με το κοινό της τα έξοδα που κάνει σε εβδομαδιαία βάση. Ενθουσιασμένη με τη νέα της δουλειά στον κλάδο της τεχνολογίας, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τα χρήματα που κέρδιζε, χωρίς να διστάσει να ανακοινώσει στους ακόλουθούς της ακόμη και την αύξηση των 20.000 δολαρίων που της έγινε!

Σύμφωνα με την ίδια, και όσα αναφέρει η New York Post, αυτός ήταν και ο λόγος που, τελικά, έχασε την δουλειά της.

Το βίντεο στο TikTok που προκάλεσε αντιδράσεις και έφερε την απόλυση

@itslexilarson

How much my paychecks increased when I went from $70k to $90k per year #paycheckbreakdown #salarytransparency #paytransparency

♬ all i need – 🎧

Το βίντεο της Larson έγινε viral, συγκεντρώνοντας 187.900 προβολές με ανθρώπους που σχολίαζαν όχι και τόσο θετικά τα «κατορθώματά» της, αλλά το εν λόγω βίντεο προκάλεσε πολύ περισσότερο άγχος στη Larson, από τις απλές κακόβουλες κριτικές, καθώς ήταν η αφορμή για να χάσει τη δουλειά της.

«Έτσι, το TikTok με απέλυσε», δήλωσε η Larson σε ένα βίντεο που ακολούθησε στον λογαριασμό της στο TikTok.

«Πριν από μερικές εβδομάδες άρχισα να μοιράζομαι το πώς βρήκα μια δουλειά στον κλάδο της τεχνολογίας… Ε, λοιπόν, δεν εργάζομαι πια σε αυτή τη δουλειά επειδή με απέλυσαν».

Μοιράστηκε με το κοινό της ότι είχε άγχος να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες επειδή έπρεπε να υπογράψει «ένα σωρό» έγγραφα κατά την απόλυσή της, αλλά εξήγησε εν συντομία ότι ο τότε εργοδότης της είχε δει το TikTok της και «πραγματικά, δεν του άρεσε» το γεγονός ότι μοιραζόταν τον μισθό της.

Η Larson σημείωσε ότι γνωρίζει ότι η αποκάλυψη του μισθού της προστατεύεται ομοσπονδιακά από το νόμο βάσει του National Labor Relations Act, αλλά αποφάσισε να κατεβάσει αρκετά από τα βίντεό της για να μην αναστατώσει και το νέο εργοδότη της. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση σχετικά με τον λογαριασμό της στο TikTok, η Larson ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε από τη νέα της δουλειά.

«Μου είπαν ότι το να έχω αυτόν τον λογαριασμό ήταν θέμα ασφάλειας, επειδή θα μπορούσα να δημοσιεύσω κάτι προσωπικό σχετικά με την εταιρεία», εξήγησε.

«Ρώτησα, “Έχω παραβιάσει κάποια πολιτική; Έχω δημοσιεύσει κάτι στο TikTok που να αποτελεί πρόβλημα ασφαλείας;”. Και είπαν ότι όχι αυτή τη στιγμή δεν το έχω κάνει, αλλά θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον, οπότε δεν πρόκειται να πάρουν αυτό το ρίσκο».

Η Larson παραδέχτηκε ότι η απόλυσή της, της προκάλεσε διάφορες κρίσεις πανικού, ενώ έκλαιγε για μέρες συνεχόμενα -και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να της προκαλεί άγχος. Ευτυχώς, κατάφερε να τηλεφωνήσει κλαίγοντας στον διευθυντή της από την προηγούμενη δουλειά για να του εξηγήσει την κατάσταση και κατάφερε να διεκδικήσει ξανά τη θέση της.

Οι ανησυχίες που αφορούν στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν και η νεαρή γυναίκα δεν ήθελε να σχολιάσει το θέμα, η New York Post αναφέρει ότι Bennitta Joseph -εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Joseph & Norinsberg LLC- μίλησε στην USA Today σχετικά με πιθανές ανησυχίες που αφορούν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια εταιρεία έχει τεράστιο συμφέρον να βεβαιωθεί ότι κάποιος από τους εργαζόμενούς της δεν προβαίνει σε αποκαλύψεις εμπορικών μυστικών, απειλές βίας και παράνομη συμπεριφορά. Εάν ανακαλύψουν ότι κάνετε κάτι από αυτά, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για απόλυση».

Ωστόσο, η Joseph πρότεινε ότι η Larson «θα πρέπει να σκεφτεί να επικοινωνήσει με έναν δικηγόρο, αν μπορεί να αποδείξει ότι απολύθηκε επειδή συζήτησε το μισθό της».

Μέχρι στιγμής η Larson δεν έχει αποκαλύψει καμία σκέψη για το αν θα κινηθεί νομικά ή όχι κατά του πρώην εργοδότη της, αλλά μοιράστηκε ένα πιο πρόσφατο βίντεο που καταγράφει την πρώτη μέρα της επιστροφής της στην προηγούμενη δουλειά της.

«Δεν θα πω ψέματα. Ήμουν εξαιρετικά ανήσυχη πηγαίνοντας σήμερα στη δουλειά. Είναι απλά μια σούπερ περίεργη κατάσταση και δεν ήμουν σίγουρη για το πώς θα αντιδρούσαν όλοι οι συνάδελφοί μου», παραδέχτηκε.

«Επιπλέον, όλοι στην εταιρεία γνωρίζουν για το TikTok μου τώρα, οπότε είναι και αυτό λίγο περίεργο».