Για το MeToo που τόνισε ότι «δεν είναι μόδα αλλά στάση ζωής», τη δουλειά του αλλά και τα όσα ετοιμάζει το επόμενο διάστημα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σάββατο (2/7) ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Βρίσκομαι τώρα στη φάση του μοντάζ του τελευταίου κύκλου της σειράς Έτερος Εγώ, υπάρχει αρκετό τρέξιμο και πίεση» ανέφερε στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ενώ ερωτώμενος για το εάν πρόκειται πράγματι να είναι ο τελευταίος κύκλος απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχω μάθει να μην λέω ”ποτέ” και ”για πάντα” στη ζωή μου. Όλα δείχνουν πως είναι ο τελευταίος, θα δείξει».

Όπως υπογράμμισε η δημοσιότητα δεν αποτέλεσε ποτέ τον λόγο που τον έκανε να καταπιαστεί με την σκηνοθεσία. «Το απολαμβάνω πάρα πολύ, είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό, μ’ αρέσει η επαφή με τον κόσμο» συμπλήρωσε και παραδέχτηκε πως ενδεχομένως οι τοποθετήσεις του αναφορικά με το κίνημα #METOO να έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο στο κομμάτι της αγάπη του κόσμου απέναντί του, παρά οι δουλειές του.

«Όταν εκφράζω άποψη, θεωρώ πως δεν εκφράζω κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου, δεν θέλω να κάνω μάθημα σε κανέναν, λέω τα πράγματα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι και τα πράττω, κάποιοι ταυτίζονται και κάποιοι όχι» σημείωσε.

«Είναι μια στάση πολιτισμού και ζωής να λες σε έναν άνθρωπο ότι εάν υποστεί μια κακοποίηση πρέπει να την καταγγείλει επί τόπου»

«Το MeToo δεν είναι κίνημα, κίνημα το κάνουν όσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο ανά περίσταση. Είναι μια στάση πολιτισμού και ζωής να λες σε έναν άνθρωπο ότι εάν υποστεί μια κακοποίηση πρέπει να την καταγγείλει επί τόπου» είπε ο σκηνοθέτης.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό δηλώνει πως του έχουν γίνει προτάσεις και συζητήσεις, στις οποίες ο ίδιος βάζει πάντοτε ως πρόσημο την ελληνική γλώσσα.

«Η γλώσσα δεν είναι το μέσο στο οποίο μιλάμε, είναι το μέσο στο οποίο σκεφτόμαστε, νιώθουμε και καταλαβαίνουμε τα πράγματα» πρόσθεσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Στο εάν αφήνει τον εαυτό του να ονειρευτεί κάποιο βραβείο στις Κάννες ή στα Όσκαρ ο σκηνοθέτης απάντησε: «Στόχος μου δεν είναι τα βραβεία, αλλά να μοιραστώ με τους ανθρώπους αυτό που νιώθω, για να βρούμε σημεία επαφής και σύγκλισης και να πάμε τη σκέψη μας λίγο παρακάτω».

«Στις κόρες μου μιλάω όσο μου το επιτρέπουν εκείνες»

Μιλώντας για τη σχέση του με τις κόρες του, δήλωσε «καθόλου αυστηρός» και είπε πως τους μιλάει όσο του το επιτρέπουν εκείνες.

«Δεν τις βάζω κάτω για να τους πω τα μυστικά της ζωής γιατί δεν τα ξέρω άλλωστε ή να της κατηχήσω» συμπλήρωσε και τις χαρακτηρίζει το καλύτερό του έργο.