Η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, γιατί μεταξύ άλλων μπόρεσαν να ρίξουν μια ματιά στην προσωπική ζωή του άλλοτε λαμπερού ζευγαριού του Χόλιγουντ. Η δίκη των έξι εβδομάδων έφερε στο φως της δημοσιότητας άκρως προσωπικές πτυχές της ταραχώδους κοινής ζωής του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα πρέπει να πληρώσει 100.000 δολάρια στην πρώην σύζυγο του, η οποία ναι μεν έχασε τη δίκη, αλλά κέρδισε μία προσφυγή εναντίον του. Από την πρώτη στιγμή ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» απόφασης εξέφρασε την ανακούφισή του για το αποτέλεσμα που τον δικαίωσε, ενώ η Χερντ πέρα από μια ανάρτηση στο Instagram, τήρησε «σιγή ιχθύος». Όχι για πολύ όμως…

Μόλις 2 εβδομάδες μετά, η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη NBC και στην εκπομπή The Today Show, «σπάζοντας την σιωπή της» και κατηγορώντας για το αποτέλεσμα της δίκης, τόσο τα social media, όσο και «πληρωμένους υπαλλήλους».

Η Άμπερ Χερντ επανέλαβε σε συνέντευξή της τους ισχυρισμούς περί κακοποίησής της από τον πρώην σύζυγό της , τονίζοντας μάλιστα ότι θα στηρίζει όσα κατέθεσε στη δίκη «μέχρι να πεθάνει».

Η 36χρονη ηθοποιός, μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη νομική ομάδα του Ντεπ ότι προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τα πραγματικά ζητήματα», λέγοντας μάλιστα ότι «έκαναν καλύτερη δουλειά» από τη δική της ομάδα σε αυτόν τον τομέα.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, όπως ήταν αναμενόμενο ρώτησε την Χερντ και για όσα έχει πει για εκείνη η Καμίλ Βάσκεζ, η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ.

Υπενθυμίζεται πως η δικηγόρος στην αίθουσα του δικαστηρίου είχε πει για την Χερντ πως «έδωσε την ερμηνεία της ζωής της» έτσι ώστε να γίνουν «πιστευτά τα ψέματά της περί σεξουαλικής κακοποίησης».

«Και αυτό το λέει η δικηγόρος του άνδρα που έπεισε τον κόσμο ότι έχει ψαλίδια για χέρια;», απάντησε η ηθοποιός.

Η Άμπερ Χερντ επανέλαβε το επιχείρημα ότι «θα έπρεπε να διαφυλαχθεί το δικαίωμά της στην ελευθερία λόγου που κατοχυρώνει η Πρώτη Τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος», με την παρουσιάστρια να της δίνει «πληρωμένη» απάντηση ότι αυτό δεν ισχύει σε μία υπόθεση όπου εξετάζεται η διάπραξη συκοφαντικής δυσφήμισης.

«Το θέμα με την Πρώτη Τροποποίηση είναι ότι προστατεύει την ελεύθερη έκφραση. Δεν προστατεύει ψέματα που ισούνται με δυσφήμιση, κι αυτό εξεταζόταν στη δίκη» τόνισε η δημοσιογράφος.

«Ναι, ακριβώς. Η ελευθερία έκφρασης δεν σε προστατεύει αν, ξέρεις, πας σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο και φωνάξεις “φωτιά!”. Έχουμε πάρει την έννοια της ελευθερίας λόγου από τους Έλληνες… Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ ότι σημαίνει δεν είναι απλώς η ελευθερία να μιλάς. Είναι η ελευθερία να λες την αλήθεια απέναντι στην εξουσία», απάντησε η Χερντ.

«Η “αλήθεια” όμως είναι η λέξη κλειδί», της απαντά η Γκάθρι. «Αυτήν είπα, και την είπα απέναντι στην εξουσία και πλήρωσα το τίμημα» τόνισε η ηθοποιός.