Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο σχεδιαστής Μπομπ Μάκι την επιλογή της Κιμ Καρντάσιαν να φορέσει στο Met Gala το θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε, που είχε βάλει όταν τραγούδησε το «Happy Birthday» στον πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο 82χρονος σχεδιαστής δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε με το φόρεμα που επέλεξε η Κιμ Καρντάσιαν και το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος δουλεύοντας μαζί με τον ενδυματολόγο Ζαν Λουί το 1962.

«Σκέφτηκα ότι ήταν μεγάλο λάθος. Η Μέριλιν ήταν θεά. Μια τρελή θεά αλλά θεά. Ήταν απλά υπέροχη. Κανείς δεν φωτογραφίζεται όπως εκείνη. Και το φόρεμα φτιάχτηκε για εκείνη. Κανείς άλλος δεν θα έπρεπε να φορέσει αυτό το φόρεμα» είπε χαρακτηριστικά ο Μπομπ Μάκι.

Η Κιμ Καρντάσιαν με το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Αν και η γνωστή τηλεπερσόνα άλλαξε αργότερα με ένα αντίγραφο του φορέματα, στην αρχή της βραδιάς εμφανίστηκε με το πραγματικό φόρεμα της Μονρόε, το οποίο φυλάσσονταν σε μία ειδική θήκη από μουσελίνα στο μουσείο «Ripley’s Believe It Or Not», προκειμένου να αντέχει στον χρόνο.σημειώνει το Page Six.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο σχεδιαστής έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την οικογένεια Καρντάσιαν. «Οι Καρντάσιαν είναι πολύ ελκυστικές και κάποιες είναι πολύ όμορφες, αλλά είναι διάσημες επειδή είναι διάσημες» είχε πει το 2021. «Έβγαλαν πολλά χρήματα, οπότε κάτι λέει αυτό. Κάποιες αντέγραψαν τα ρούχα της Cher (σ.σ. τα οποία σχεδιάζει κατά κόρον ο ίδιος) γραμμή γραμμή, το οποίο είναι ενδιαφέρον. Έχω κάνει αυτά τα σχέδια τόσα χρόνια πριν που δεν ανησυχώ μήπως τα κλέψουν. Για την ακρίβεια είναι κοπλιμέντο αυτό» είχε πει ο Μάκι με χιούμορ.

Η Κιμ Καρντάσιαν με το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Το συγκεκριμένο φόρεμα αγοράστηκε από την Μέριλιν Μονρόε για 1.440 δολάρια, ενώ το 1999 ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια και το 2016 έφτασε να κοστίζει 4,8 εκατ. δολάρια.