Οι φίλοι της φερόμενης ερωμένης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, την εκλιπαρούν να πάει στη Μόσχα για να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία – καθώς αντιμετωπίζει την απέλαση της από την Ελβετία.

«Οι φίλες της Αλίνα την ικετεύουν να πετάξει στη Ρωσία και τον Πούτιν και να τον πείσει να τερματίσει τον πόλεμο», δήλωσε πηγή στο Page Six. «Δεν φαίνεται να ακούει κανέναν, αλλά ίσως να την ακούσει». Η πηγή πρόσθεσε: «Ο Πούτιν περιβάλλεται από πολλές βαθμίδες ασφαλείας. Η Αλίνα λέει ότι δεν ξέρει αν μπορεί να τον πλησιάσει – και ακόμα και αν το κάνει – δεν ξέρει αν θα μπορέσει να βγει ξανά έξω για να είναι με τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με το Page Six ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει κρύψει την ερωμένη του και τα παιδιά τους στο άλλοτε ουδέτερο ευρωπαϊκό κράτος. Η Καμπάεβα, χρυσή ολυμπιονίκης της γυμναστικής, φέρεται να έχει τέσσερα παιδιά -δύο μικρά αγόρια και δίδυμα κορίτσια- με τον Πούτιν, 69 ετών, αν και οι δυο τους δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ επίσημα.

Τα διαβατήρια με τα διαφορετικά ονόματα και το ιδιωτικό σαλέ

Τα παιδιά φέρονται να έχουν γεννηθεί στην Ελβετία και όλα έχουν ελβετικά διαβατήρια, σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το αμερικανικό ΜΜΕ, η Καμπάεβα, 38 ετών, πιστεύεται ότι έχει διαβατήρια με διάφορα ονόματα και εθνικότητες.

Η Καμπάεβα και τα παιδιά φέρονται να κρύβονται σε ένα πολυτελές ιδιωτικό σαλέ που ανήκει σε πιστό του Πούτιν κοντά στα γαλλικά σύνορα.

Η ερωμένη του Πούτιν Αλίνα Καμπάεβα

Ενώ η ελβετική κυβέρνηση φέρεται να μην έχει καμία σταθερή πληροφορία σχετικά με το αν η Καμπάεβα και τα παιδιά της με τον Πούτιν κρύβονται στη χώρα, η πηγή πρόσθεσε: «Η Αλίνα θα μπορούσε να ταξιδεύει με διάφορα ονόματα και διαβατήρια. Πετάει με ιδιωτικά τζετ και δεν θα διακινδύνευε να ταξιδέψει με το δικό της όνομα».

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν απαιτήσει να πετάξουν την Καμπάεβα και τα παιδιά τους έξω από την Ελβετία εν μέσω των ενεργειών του Πούτιν. Πολίτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν απευθυνθεί στην Ελβετική Συνομοσπονδία με μια αίτηση με τίτλο «Συνδέστε την Έβα Μπράουν με τον Φύρερ της» – παρομοιάζοντας την γυμνάστρια με την επί χρόνια σύντροφο και σύζυγο του Χίτλερ στο Change.org.

Η ερωμένη του Πούτιν Αλίνα Καμπάεβα

Η ουδετερότητα της Ελβετίας και ο Πούτιν

Η απόφαση της Ελβετίας να μην παραμείνει ουδέτερη και να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία εξέπληξε πολλούς στη διεθνή κοινότητα. Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία ενός καταλόγου υψηλού προφίλ Ρώσων προσώπων και εταιρειών.

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Αλίνα Καμπάεβα δεν είναι μόνο μια γυναίκα που στιγματίστηκε με τη σχέση της με τον Ρώσο δικτάτορα, αλλά και μια εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας. Συγκεκριμένα, ήταν μεταξύ των εμπνευστών του σχεδίου νόμου, το οποίο στη Ρωσία ονομάστηκε «νόμος των αχρείων» ή «νόμος του Ντίμα Γιάκοβλεφ», αναφέρεται περαιτέρω στην περιγραφή της αναφοράς.

Η ερωμένη του Πούτιν Αλίνα Καμπάεβα

«Αυτή η επαίσχυντη κίνηση στέρησε από χιλιάδες ρωσικά ορφανά τη δυνατότητα να υιοθετηθούν στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια, πολλές αιτήσεις που ήταν ήδη ανοιχτές εκείνη την εποχή για την υιοθεσία βαριά άρρωστων παιδιών ακυρώθηκαν και οι αιτούντες για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη απλώς πέθαναν».

Η Καμπάεβα είναι μία από τις πιο παρασημοφορημένες αθλήτριες στην ιστορία της ρυθμικής γυμναστικής, με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 21 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται για να της αφαιρεθούν τα μετάλλιά της.

Το 2014 διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου National Media Group – με μισθό, σύμφωνα με πληροφορίες, 10,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως – ο οποίος σήμερα διαδίδει παραπληροφόρηση στους Ρώσους υπηκόους σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.