Ο Τάκης Παπαματθαίου, με αφορμή την συμμετοχή του στα «Νεοκλασικά» του Alpha βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα το πρωί της Παρασκευής (18/03) και μεταξύ άλλων μίλησε για τον προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη, την συνεργασία μαζί του και τον χαρακτήρα του.

«Με είχε πάρει ο Πέτρος Φιλιππίδης τηλέφωνο και μου ζήτησε να είμαι μάρτυρας υπεράσπισής του και το μόνο που τον ρώτησα ήταν “γιατί;”. Δεν μου απάντησε βέβαια. Εγώ αυτή την απορία είχα, δεν μπορούσα να το φανταστώ καθόλου. Εγώ με τον Πέτρο έχω συνεργαστεί. Είμαστε ομόσταβλοι, από το θέατρο Τέχνης και υπήρχε πάντα μία αλληλοεκτίμηση. Ήταν δύσκολος χαρακτήρας, εμείς μπορεί να είχαμε πλακωθεί πολλές φορές, αλλά ήξερα να τον χειριστώ τον Πέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Παπαματθαίου.

Όσο για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά μαζί του, είπε: «Εφόσον αποδειχθεί αθώος, γιατί όχι; Φυσικά και θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του».

Τέλος ο ηθοποιός σημείωσε πως το κίνημα metoo λειτούργησε θετικά στον χώρο του θεάτρου. «Όλο αυτό για το θέατρο, μπορούμε να το πούμε ξεκαθάρισμα. Πάντα συνέβαινε», ανέφερε ο Τάκης Παπαματθαίου.