Η ζωή είναι πάντα καλύτερη στο νησί -ειδικά όταν χαλαρώνετε στο δικό σας ιδιωτικό νησί. Ο Sir Richard Branson ήταν ένας από τους πρώτους celebrities που αγόρασε τον δικό του επίγειο παράδεισο πολυτελείας στη δεκαετία του 1970, με πολλούς σταρ του Χόλιγουντ να ακολουθούν τα βήματά του. Μια δημοφιλής τάση, λοιπόν, μεταξύ των A-listers και άλλων διάσημων προσώπων με τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορούν να χειριστούν μια τόσο τεράστια αγορά είναι και η απόκτηση ενός ιδιωτικού νησιού.

Ρίκι Μάρτιν

Ρίκι Μάρτιν

Ο τραγουδιστής του Livin’ La Vida Loca αγόρασε το Ilha do Maia το 2008, ένα νησί 19,7 στρεμμάτων στις ακτές της Βραζιλίας. Το ιδιωτικό νησί του Ρίκι Μάρτιν βρίσκεται δύο ώρες βόρεια του Ρίο και μοιάζει με φρούριο, καθώς διαθέτει 12 κανόνια και παρατηρητήρια έξω από τη μεγάλη βίλα του σε πορτογαλικό αποικιακό στιλ.

Λένι Κράβιτζ

Λένι Κράβιτζ

Ο τέσσερις φορές νικητής των Grammy είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού νησιού στις Μπαχάμες, όπου έχτισε ένα στούντιο ηχογράφησης. Ωστόσο, αντί να ζει σε μια τροπική έπαυλη, ο Κράβιτζ φέρεται να κοιμάται σε ένα τρέιλερ.

Τζόνι Ντεπ

Τζόνι Ντεπ

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», ο Τζόνι Ντεπ ερωτεύτηκε τις Μπαχάμες και προχώρησε στην αγορά του Little Hall Pond Cay το 2004 για 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει 45 στρέμματα αμμόλοφους, μια λιμνοθάλασσα με φοίνικες και απομονωμένη λευκή άμμο. Σύμφωνα με το Vanity Fair, ο Ντεπ έμαθε πώς να αγοράζει ένα νησί από τον αείμνηστο Μάρλον Μπράντο. Έχει μάλιστα και μια παραλία με το όνομα του σταρ του Νονού. Ο Ντεπ, επίσης, έχει ονομάσει μια παραλία με το όνομα του δημοσιογράφου Hunter S. Thompson, καθώς και άλλες από μέλη της οικογένειάς του.

Τζορτζ Κλούνεϊ

Τζορτζ Κλούνει- Αμάλ Αλαμουντίν

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αγόρασαν ένα μεγάλο ιδιωτικό νησί στον ποταμό Τάμεση το 2014 για 13 εκατομμύρια δολάρια. Προχώρησαν στην ανακαίνιση του υπάρχοντος αρχοντικού του 17ου αιώνα, προσθέτοντας μια εσωτερική πισίνα, home cinema, ένα ιδιωτικό σκάφος και ένα γυάλινο σπίτι.

Μελ Γκίμπσον

Μελ Γκίμπσον

Ο Μελ Γκίμπσον είναι ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά στον κόσμο. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τα Πάθη του Χριστού» το 2004, ο Γκίμπσον αγόρασε το νησί Mago των 5.400 στρεμμάτων από μια ιαπωνική εταιρεία για 15 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Unique Properties, «το Mago περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από προστατευτικούς υφάλους, παραλίες με λευκή πούδρα και τιρκουάζ λιμνοθάλασσες».

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Σύμφωνα με το περιοδικό People, το 2006 ο μετρ των ψευδαισθήσεων Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ξόδεψε 50 εκατομμύρια δολάρια για μια ομάδα 11 νησιών στις Μπαχάμες γύρω από το Musha Cay. Στη συνέχεια, η Κόπερφιλντ επένδυσε άλλα 30 εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει το ακίνητο σε The Islands of Copperfield Bay. Το εξαιρετικά πολυτελές, ιδιωτικό θέρετρο βρίσκεται περίπου 90 λεπτά από το Μαϊάμι και διαθέτει πέντε κύρια νησιωτικά σπίτια. Μόνο ένα γκρουπ μπορεί να νοικιάσει το νησί κάθε φορά -το οποίο κοστίζει 42.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση για έως και 12 επισκέπτες- ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν αποκλειστικά τις 40 ιδιωτικές παραλίες, τα γήπεδα τένις, το υπαίθριο θέατρο και άλλες ανέσεις.

Στίβεν Σπίλμπεργκ

Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο θρυλικός σκηνοθέτης έχει δύο νησιά στις ακτές της Πορτογαλίας. Το κύριο νησί είναι το Αρχιπέλαγος της Μαδέρα, το οποίο λειτουργεί ως εξοχική κατοικία του Σπίλμπεργκ. Το άλλο νησί είναι ακατοίκητο αλλά συνδέονται μεταξύ τους με χερσαίο φράγμα.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Λεονάρντο ντι Κάπριο

Το 2005, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αγόρασε το νησί Blackadore Caye έκτασης 104 στρεμμάτων στις ακτές της Μπελίζ με μεγάλα σχέδια για το ακίνητο. Ωστόσο, ο Ντι Κάπριο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα την επόμενη δεκαετία λόγω διαφόρων αναποδιών και καθυστερήσεων στην κατασκευή. Σύμφωνα με τους New York Times, και όσα αναφέρει το Cheatsheet ο Ντι Κάπριο πραγματοποίησε, τελικά, το όνειρό του και έχτισε ένα «εστιασμένο στην ευεξία, πολυτελές, οικολογικό θέρετρο» στο νησί το 2015. Διαθέτει 36 θέρετρα μπανγκαλόου και βίλες που είναι πλήρως ενσωματωμένα στο τοπίο του νησιού με ηλιακούς συλλέκτες και κιρκάδιο φωτισμό.