Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο του θεάτρου, καθώς ο Γιώργος Κιμούλης προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αγωγές εις βάρος συναδέλφων του αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διεκδικώντας αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ.

Ο δικηγόρος του, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και τόνισε ότι «εμείς θα βγαίνουμε στις τηλεοράσεις, θα πάμε στα δικαστήρια να βρούμε το δίκιο μας, θα ολοκληρώσουμε όλη τη γκάμα των ελληνικών δικαστηρίων και θα προχωρήσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δήλωση αυτή. Δεύτερον, θα βγαίνουμε στις τηλεοράσεις, διότι οι άλλοι δεν πήγαν στα δικαστήρια για να διακριβωθεί η αλήθεια των όσων είπαν στις τηλεοράσεις, γιατί στις τηλεοράσεις δε βρίσκεις το δίκιο σου. Στις τηλεοράσεις κάνεις αριβισμό, στα δικαστήρια βρίσκεις το δίκιο σου. Διότι από την τηλεόραση ο κόσμος δέχτηκε ότι ο Κιμούλης έπρεπε να είναι στην Τρίπολη».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «ο κύριος Κιμούλης είναι άνεργος αυτή τη στιγμή εξαιτίας της καταδίκης από την τηλεόραση, που βγήκε η κα Δούκα και οι άλλοι δύο δικοί της που θα αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν. Σας λέω ότι πράγματι υπήρχαν διαφορές. Ας πούμε ότι είναι τελειομανής, δύστροπος, δε μπορείς να τον φωτογραφίζεις και να λες να πάει στην Τρίπολη».

«Να ψαχτεί καλύτερα ο κύριος συνήγορος»

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ανέφερε ότι «η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη γίνεται για κάποιο είδος εκφοβισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σωματείο περνάει μεγάλες κρίσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αγωγή στο σωματείο και πραγματικά μας εξέπληξε. Οι ηθοποιοί συσπειρώνονται όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και λυπάμαι που δεν τους προβληματίζει».

Επίσης, μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε στη κάμερα της εκπομπής «Πρωινό», είπε ότι «ο συνήγορος του Κιμούλη να ψαχτεί καλύτερα για τι δεν έγινε η καταγγελία τότε. Ο Κιμούλης έχει κάνει και αγωγή στο ΔΣ του ΚΘΒΕ για διαφυγόντα κέρδη λόγω του metoo».

«Έχω ζήσει τα κλάματα της Ευδοκίας Ρουμελιώτη»

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε και ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου για τον Γιώργο Κιμούλη.

«Ηθικά κάποιος ηθοποιός που έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ δεν μπορεί να παίξει σε κρατικά θέατρα. Για να φτάσει ένας άνθρωπος να αποτιμά σε χρήμα τις ατασθαλίες του, είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Έχω ζήσει τα κλάματα της Ευδοκίας Ρουμελιώτη από κοντά. Έχω καταθέσει στο ΣΕΗ, είπα την εμπειρία μου», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «δεν μιλάμε με τον Γιώργο Κιμούλη μετά από μια συνεργασία μας το 1989».