Το φόρεμα που έβαλε η Μέγκαν Μαρκλ στη «συνέντευξη-βόμβα» που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όχι μόνο ανακηρύχθηκε «Φόρεμα της Χρονιάς 2021», αλλά πλέον θα εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το Μουσείο Μόδας Μπαθ μέσω ανακοίνωσης σημείωσε ότι «είναι γνωστό ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας χρησιμοποιούν συχνά τα ρούχα για να στείλουν ένα μήνυμα μέσω της επιλογής του στυλ, του χρώματος ή του μοτίβου», ανέφερε το μουσείο σε ανακοίνωσή του.

Το μαύρο μεταξωτό φόρεμα του Τζόρτζιο Αρμάνι είχε ένα λουλουδένιο σχέδιο στο στήθος που το Μουσείο Μόδας το χαρακτηρίζει σύμβολο «αναγέννησης, πνευματικής διαφώτισης και της ικανότητάς του να ανθίζει παρά τις προκλήσεις».

«Μας “απορρόφησε” η εμβληματική συνέντευξη της Mέγκαν και του Χάρι» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι συντάκτες του Dazed, Ιμπραήμ Καμάρα και Γκάρεθ Ράιτον και πρόσθεσαν ότι ήταν μια «καθοριστική αντικαθεστωτική στιγμή που θα παραμείνει για πάντα στην κοινή μνήμη της Βρετανίας».

Το φόρεμα θα φιλοξενηθεί στην έκθεση του Μουσείου Μόδας, με τίτλο «A History of Fashion in 100 Objects», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό.