Οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ μπορούν τώρα να παρακολουθήσουν ένα επίσημο μάθημα για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη ποπ τραγουδίστρια σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λοιπόν, είναι γνωστό για την προσφορά μιας από τις πιο μοναδικές επιλογές μαθημάτων σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το thelist.com. Εκτός από το εξαιρετικά δημοφιλή μαθήματα «Η Επιστήμη της Ευτυχίας», το μάθημα «Love Actually» και το επιλεγμένο «Food Photography», το πανεπιστήμιο εισήγαγε πρόσφατα ένα μάθημα επικεντρωμένο στην επιτυχημένη τραγουδίστρια της ποπ.

Τέιλορ Σουίφτ

Τέιλορ Σουίφτ: Έγινε μάθημα σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Το Clive Davis Institute του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Variety, ξεκίνησε ένα μάθημα «Τέιλορ Σουίφτ» στις 26 Ιανουαρίου. Το μάθημα θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου και θα χρησιμοποιήσει την εντυπωσιακή καριέρα της πολυβραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας και τον δημόσιο λόγο γύρω από την τέχνη και τη διασημότητά της για να εξερευνήσει μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

Η περιγραφή του μαθήματος εξηγεί: «Μέσα από αναγνώσεις, διαλέξεις και άλλα, η τάξη εμβαθύνει σε αναλύσεις της κουλτούρας και της πολιτικής της εφηβικής ηλικίας στην ποπ μουσική, τις σπουδές των μέσων ενημέρωσης, την αθωότητα και τη δύναμη, καθώς σχετίζεται με την εικόνα της και τις εικόνες εκείνων που την έχουν προηγηθεί και τη διαδέχονται». Σύμφωνα με τους στόχους του μαθήματος, μέχρι το τέλος της συνεδρίας οι μαθητές θα έχουν μια βαθιά κατανόηση της Τέιλορ Σουίφτ ως επιχειρηματία, του πώς η κοριτσίστικη ηλικία χρησιμοποιείται συχνά στη μουσική βιομηχανία, της συζήτησης γύρω από τα «θαύματα» στην ποπ μουσική και πολλά άλλα.

Τέιλορ Σουίφτ

Τέιλορ Σουίφτ: Ποιος ο ιθύνων νους για τη δημιουργία του μαθήματος

Η πρώην φοιτήτρια του Ινστιτούτου Clive Davis του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και νυν συγγραφέας του προσωπικού του Rolling Stone, Brittany Spanos, είχε τη λαμπρή ιδέα για το μάθημα «Τέιλορ Σουίφτ». Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Variety, ο πρόεδρος του Clive Davis, Jason King, εξήγησε ότι είναι ενθουσιασμένος που η Spanos διδάσκει το μάθημα. Είπε, «Είναι θαυμάστρια της Τέιλορ, αλλά καταλαβαίνει επίσης πώς να τη διαμορφώσει πολιτιστικά και να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν πιο βαθιά για εκείνη και τη μουσική της μέσα από το πρίσμα του φύλου, του φεμινισμού, της φυλής και της τάξης και άλλων κατηγοριών που σχετίζονται με την ταυτότητα. Και αυτή η βαθύτερη σκέψη είναι η ουσία αυτού του προγράμματος».

Τέιλορ Σουίφτ

Η δημοσιογράφος μοιράστηκε ότι πάντα ονειρευόταν να διδάξει σε ένα μέρος που τη βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα της. Αφού έγραψε για τη Σουίφτ για πάνω από μια δεκαετία και ακολουθώντας την καλλιτέχνιδα για ακόμα περισσότερο, η Spanos είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις γνώσεις της. Έχει δηλώσει μάλιστα, πως, «Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να μοιραστώ την τεχνογνωσία μου στη Σουίφτ με μια ομάδα φοιτητών».