Απέναντι από τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα βρέθηκε καλεσμένος ο Βασίλειος Κωστέτσος, στο Πρωινό, το πρωί της Πέμπτης (13/01) και η συζήτηση κάποια στιγμή, έφτασε στο πρόβλημα υγείας του σχεδιαστή ο οποίος κατά το παρελθόν υπεβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχληση του αλλά και την στεναχώρια του για μια φράση που είπε ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Κώστας Γιαννακίδης, στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής του.

«Τι θέλουν και βάζουν καρδιές από γουρούνια; Θα γίνουμε γουρουνόκαρδοι;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Γιαννακίδης στον ραδιοφωνικό αέρα και όταν ο Βασίλειος Κωστέτσος θυμήθηκε τη φράση αυτή, δάκρυσε.

Στην κάμερα της εκπομπής, ο Κώστας Γιαννακίδης έδωσε τη δική του απάντηση στον Βασίλειο Κωστέτσο και του ζήτησε να προσέχει ακόμα περισσότερο την υγεία του ενώ εξήγησε τι εννοούσε με τη λέξη «γουρουνόκαρδος».

Να σημειωθεί πως όπως έγινε γνωστό, ένας 57χρονος καρδιοπαθής από την Αμερική είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου και ο Κώστας Γιαννακίδης σχολίαζε την συγκεκριμένη είδηση.

Κώστας Γιαννακίδης: Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο άνθρωπος που θα έκανε χιούμορ πάνω στην αρρώστια κάποιων ανθρώπων

«Άκουσα να μιλάει ο Βασίλειος Κωσμετέτσος και του έφυγε ένας λυγμός και αυτό που θα ήθελα να του πω είναι ότι δεν κατάλαβε καλά και εν μέρει τον δικαιολογώ γιατί αν δεν είναι ακροατής της εκπομπής δεν ξέρει το χιούμορ το οποίο κάνω. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ από τη στεναχώρια του και αυτό που θα ήθελα να του πω είναι ότι ο ίδιος μου είναι πάρα πολύ συμπαθής, τρέφω τεράστιο σεβασμό για την περιπέτεια υγείας του και εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο άνθρωπος που θα έκανε χιούμορ πάνω στην αρρώστια κάποιων ανθρώπων» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Γιαννακίδης στην κάμερα του «Πρωινού».

«Τον ενόχλησε η λέξη γουρουνόκαρδος. Εγώ ήθελα να δείξω την αντίθεση. Κάτι που θεωρούμε συχνά ευτελές ή φθηνό ή προσβλητικό, είναι στην πραγματικότητα η επιτομή του ευγενούς, αυτό το οποίο μας δίνει ζωή και σηματοδοτεί την πρόοδο. Συνεπώς, τον παρακαλώ πάρα πολύ να μην στεναχωριέται και να προσέχει πολύ περισσότερο την υγεία του. Δεν είχα σκοπό ούτε νομίζω ότι πρόσβαλα κάποιον για να του ζητήσω συγγνώμη. Ασφαλώς και το χιούμορ έχει όρια και φαίνεται ότι για κάποιους ανθρώπους όπως ο κ. Κωστέτσος -ευτυχώς είναι μόνος του, δεν διαπίστωσα από άλλους ανθρώπους να έχουν στενοχωρηθεί-  το χιούμορ που έκανα εγώ υπερέβη τα εσκαμμένα όρια» πρόσθεσε στην συνέχεια ο ραδιοφωνικός παραγωγός.

Βασίλειος Κωστέτσος: Την συγγνώμη ο κάθε ένας την οριοθετεί όπως θέλει

Στο τέλος της προβολής του συγκεκριμένου αποσπάσματος, ο Βασίλειος Κωστάτσος σχολίασε πως: «Είναι ωραία να δεχόμαστε τα λάθη μας. Εγώ έχω μάθει, έτσι μεγάλωσα, να ζητάω συγγνώμη. Την συγγνώμη ο κάθε ένας την οριοθετεί όπως θέλει».