Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Λένα Μαντά το μεσημέρι της Τετάρτης (24/11) και μεταξύ άλλων αφηγήθηκε την περίοδο που έκανε χημειοθεραπείες για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο ενώ αναφέρθηκε και στην σχέση με τον πατέρα της.

«Είχα πολύ μακριά μαύρα μαλλιά. Μετά από τις χημειοθεραπείες η γιατρός μου είχε πει ότι τα μαλλιά θα βγουν με θυμό, “τσαντισμένα”. Ήταν πολύ σγουρά και άσπρα. Πήγα στην κομμώτρια και όταν με ρώτησε τι κάνουμε με τα μαλλιά, της είπα θα τα βάψουμε κόκκινα» εξομολογήθηκε η συγγραφέας στους παρουσιαστές Θανάση Αναγνωστόπουλο και Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

«Πρέπει να “το βουλώνουμε” κάποιες φορές»

«Σκέφτηκα τότε “φαντάσου να σε δει κάποιος στο δρόμο και να κρίνει δίχως να ξέρει”. Πρέπει να “το βουλώνουμε” κάποιες φορές. Δεν μπορώ να βρω άλλο ρήμα. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο εμάς τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά μας. Και είμαι κάθετη σε αυτό» είπε η Λένα Μαντά και ανέφερε πως την περίοδο που περίμενε τα αποτελέσματα από τις βιοψίες που έκανε ο γιος της αρραβωνιαζόταν και δεν γνώριζε τίποτα για την περιπέτεια που περνούσε η μητέρα του.

«Δεν σταμάτησα να γράφω ακόμα κι όταν απέρριπταν τα βιβλία μου»

Η Λένα Μαντά αναφέρθηκε και στην συγγραφική της πορεία αλλά και για το γεγονός πως δεν σταμάτησε να γράφει ακόμα κι όταν απέρριπταν τα βιβλία της ενώ είπε πως η πρώτη της συγγραφική απόπειρα είχε δυο με τρεις θετικές απαντήσεις.

«Όταν εντέλει εκδόθηκε -και χάθηκε εννοείται- πούλησε τον πρώτο χρόνο γύρω στις 1.200 αντίτυπα. Δεν ήταν λίγα μεν, αλλά ήμουν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Ο ίδιος εκδοτικός στην πορεία μου απέρριπτε όλα τα βιβλία που έστελνα», αφηγήθηκε. «Στην αρχή, στις πρώτες αρνητικές κριτικές, έκλαιγα», είπε ακόμα Λένα Μαντά.

«Εγώ είχα ελάχιστη σχέση με τον πατέρα μου»

«Εγώ είχα ελάχιστη σχέση με τον πατέρα μου. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ αποστασιοποιημένος» ανέφερε η Λένα Μαντά και πρόσθεσε: «Μέχρι που πέθανε, δεν κατάλαβα ποτέ αν αυτός ο άνθρωπος αγάπησε ποτέ ένα παιδί που είχε. Στην πορεία παντρεύτηκε ξανά, έχω κι έναν αδερφό. Δεν έχω ακούσει σ’ αγαπώ, ούτε χάδι, ούτε τίποτα από αυτά. Ούτε φιλί, ούτε μια καλή κουβέντα από το πατέρα μου. Οπότε ήμουν πολύ απομακρυσμένη».

«Παλιά πόναγε πολύ κι αναρωτιόμουν τι έχω κάνει. Και με τον αδερφό μου ήταν δύσκολα γιατί έχουμε 12 χρόνια διαφορά. Έφυγε ο πατέρας μας κι η μητέρα μου κι επιτέλους μπορέσαμε να έχουμε μια σχέση, αν όχι αδελφική, μπορούμε να είμαστε φίλοι» συμπλήρωσε η Λένα Μαντά.