Μια γνωστή Αργεντίνα τηλεπερσόνα και μοντέλο κατάφερε με μια και μόνο ανάρτησή της στο Facebook ό,τι δεν μπόρεσαν να κατορθώσουν επί 25 χρόνια οι περιβαλλοντολόγοι και οι οικολόγοι ακτιβιστές της Ιταλίας: να διασώσει από την περιβαλλοντική καταστροφή μια πανέμορφη παραλία της Σικελίας, την Πούντα Μπιάνκα [Punta Bianca], κοντά στον Ακράγαντα [το Αγκριτζέντο].

Η Μπελέν Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, έκανε μια φωτογράφηση στην εκπληκτική αυτή ακρογιαλιά, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο καθώς στο σημείο εκείνο η φύση έχει δημιουργήσει μια σειρά από φυσικά σκαλοπάτια από λευκό μάρμαρο.

Η Ροντίγκεζ θαύμασε την φυσική ομορφιά της περιοχής, ωστόσο εξαγριώθηκε όταν ενημερώθηκε ότι πολύ κοντά στο συγκεκριμένο αυτό σημείο διατηρεί πεδίο βολής το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

H έκκληση στον περιφερειάρχη Σικελίας

Κάπως έτσι, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση πάνω της: «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στον περιφερειάρχη της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι να δημιουργήσει το από καιρό καλούμενο φυσικό καταφύγιο», έγραψε σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook.

Η εκκλησή της, όντως, εισακούστηκε και πράγματι μέσα σε 24 ώρες, ο Μουσουμέτσι διέταξε να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης ενός καταφυγίου άγριας ζωής σε έκταση 750 στρεμμάτων γύρω από τα «σκαλιά». «Η Περιφέρεια του Αγκριτζέντο έδωσε την τελευταία ώθηση για να προστατεύσουμε ένα πολύτιμο τμήμα της γης μας», έγραψε ο Μουσουμέτσι, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην (καθοριστική, όπως φάνηκε) συμβολή της Ροντρίγκεζ.

Η Ροντρίγκεζ, μια Αργεντινή τηλεπερσόνα που κάνει καριέρα ως παρουσιάστρια στην Ιταλία έχοντας κερδίσει την καρδιά των Ιταλών, έφτασε στην Ιταλία στα μέσα της δεκαετίας του ’00. Αρχικά έκανε σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Μάρκο Μποριέλο, ενώ στη συνέχεια έγινε διάσημη μέσα από ένα μίνι-σκάνδαλο, όταν η κάμερα του ριάλιτι σόου «L’ isola di famoso» [Το νησί των διασήμων] την τσάκωσε να ερωτοτροπεί με τον πρώην σύζυγο της Ιβάνα Τραμπ, Ροσάνο Ρουμπικόντι. Ύστερα από αυτό η καριέρα της ως μοντέλο εκτινάχθηκε και από το μόντελινγκ βρέθηκε στην τηλεόραση, ενώ έγινε μέχρι και εξώφυλλο στο ιταλικό «Playboy».

Εκτοτε, το μοντέλο απασχολεί τις κουτσομπολίστικες φυλλάδες με τους εκάστοτε συντρόφους της, οι οποίοι όλοι τους είναι αθλητές. Λόγου χάρη, χαμός έγινε στην Ιταλία προ ετών, όταν η Μπελέν Ροντρίγκεζ χώρισε με τον αθλητή του Moto GR, Αντρέα Ιανόνε και κατόπιν σύναψε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Εσεκιέλ Λαβέτσι, έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την συμβολή της στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι ίσως όλες αυτές οι influencers, αν βάλουν σκοπό κάτι, μπορεί και να το καταφέρουν.