Εκατοντάδες θεάσεις UFO, περίεργα αεροσκάφη που φέρεται να ταξίδευαν με 45.000 χλμ./ώρα και συντριβές όπου δεν υπήρχαν επιζώντες είναι μερικές από τις απόκοσμες ιστορίες που περιλαμβάνουν τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία του FBI.

Έγγραφα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών αποκαλύπτουν με λεπτομέρειες αναφορές για μυστηριώδη σκάφη και ένα κύμα θεάσεων που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940.

Οι αποκαλύψεις της Sun έρχονται μετά από την έκθεση του Πενταγώνου τον Ιούνιο που είδε τις ΗΠΑ να παραδέχονται για πρώτη φορά ότι υπήρχαν θεάσεις ATIA τα οποία δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Οι παρατηρήσεις ιπτάμενων αντικειμένων έχουν απασχολήσει και το FBI το οποίο έχει αναλάβει τις δικές του έρευνες.

Δεκάδες θεάσεις UFO την ίδια περίοδο με το Roswell

Το 1947, εκατοντάδες θεάσεις UFO αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, την ίδια χρονιά που έλαβε χώρα το περίφημο περιστατικό στο Roswell. Το Roswell έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου στο Roswell Army Air Field στο Νέο Μεξικό, όπου η βάση ανέφερε εκείνη τη στιγμή ότι είχε ανακτήσει τα υπολείμματα ενός «ιπτάμενου δίσκου» που είχε προσγειωθεί στην έρημο.

Η συγκλονιστική είδηση ​​έγινε πρωτοσέλιδο, αλλά ο αμερικανικός στρατός στη συνέχεια διέψευσε τους ισχυρισμούς ενός παράξενου σκάφους UFO και είπε ότι το αντικείμενο ήταν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

Ένα σημείωμα που γράφτηκε τρία χρόνια αργότερα από τον ειδικό πράκτορα Guy Hottel περιέγραφε «τρεις λεγόμενους ιπτάμενους δίσκους» που ανακτήθηκαν. Το σημείωμα, το οποίο κυκλοφόρησε δημόσια τη δεκαετία του 1970, λέει ότι οι δίσκοι «περιγράφηκαν ως κυκλικού σχήματος με υπερυψωμένα κέντρα, περίπου 15 μέτρα σε διάμετρο». Η έκθεση προσθέτει: «Κάθε ένα καταλαμβανόταν από τρία σώματα ανθρώπινου σχήματος αλλά με ύψος μόλις 90 εκατοστών».

Τα πτώματα, ανέφερε, ήταν «ντυμένα με ένα μεταλλικό ύφασμα πολύ λεπτής υφής». Ο πράκτορας Hottel πρόσθεσε: «Κάθε σώμα ήταν δεμένο με τρόπο παρόμοιο με τις στολές συσκότισης που χρησιμοποιούσαν οι πιλότοι ταχύτητας και οι πιλότοι δοκιμής και ήταν διαλυμένα από τη σύγκρουση».

Αναφορές για συντριβή ΑΤΙΑ με μεταγωγικό αεροπλάνο που το μετέτρεψε σε σκόνη

Σύμφωνα με αρχεία που είδε η εφημερίδα, αξιωματούχοι του FBI έστειλαν ένα σημείωμα στον διευθυντή J Edgar Hoover ότι οι αναφορές UFO «καταστρέφονταν σε μεγάλους αριθμούς». Κάποιες τρομακτικές θεάσεις υποστηρίζουν ότι τα UFO κινούνταν με υπερηχητικές ταχύτητες, και μια άλλη είπε ότι μια συντριβή «διέλυσε και έκανε σκόνη» ένα μεταγωγικό αεροπλάνο.

Ένας αποχαρακτηρισμένος φάκελος περιλαμβάνει μια παρατήρηση από τον πιλότο κασκαντέρ Ρίτσαρντ Ράνκιν, ο οποίος είδε μια ομάδα αντικειμένων στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, στις 23 Ιουνίου 1947.

Λέει ότι πετούσαν με απίστευτα υψηλές ταχύτητες ενώ ταξίδευαν σε σχηματισμό V.

Έπειτα, υπάρχει ο βετεράνος πιλότος Kenenth Arnold, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε εννέα «ιδιόρρυθμα» πιατάκια στην Ουάσιγκτον κοντά στα βουνά Cascade.

Ένας άλλος φάκελος που στάλθηκε στον Hoover από τις 31 Ιανουαρίου 1949, υποστηρίζει ότι οι πιλότοι των αεροπορικών εταιρειών είδαν ένα «πύραυλο» χωρίς φτερά να επιταχύνει στα 4.5000 χλμ/ώρα – και άλλα έγγραφα υποστηρίζουν ότι σκάφη έχουν εντοπιστεί με ταχύτητα 45.000 χλμ./ώρα.

Σε μια ανατριχιαστική περίπτωση, ο ειδικός πράκτορας DM Ladd φέρεται να επικοινώνησε με τον διευθυντή του FBI, λέγοντας ότι ένα μεταγωγικό αεροπλάνο συγκρούστηκε με έναν «άγνωστο πύραυλο» στην Τσεχοσλοβακία.

«Ο “πύραυλος” και το μεταγωγικό διαλύθηκαν εντελώς χωρίς να ανακτηθούν εξαρτήματα ή επιζώντες», έγραψε ο Ladd.