Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλά το ιδιωτικό του αεροσκάφος, ένα πολυτελές Boeing 767. Το «Bandit», όπως αποκαλείται καθώς φέρει ένα χαρακτηριστικό μαύρο περίγραμμα στο παρμπρίζ του πιλοτηρίου που το κάνει να μοιάζει σαν να «φοράει» μαύρη μάσκα που φορούν οι ληστές [bandits], προσφέρεται πλέον προς πώληση με εκτιμώμενη αρχική τιμή τα 100 εκατ. δολάρια.

Το Boeing 767-300ER κατασκευάστηκε αρχικά για τη Hawaiian Airlines και επρόκειτο να ενταχθεί στον στόλο τους τον Ιούνιο του 2003, ωστόσο η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την παραγγελία μετά από την κρούση που δέχτηκε από τον Κροίσο. Ο Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Τσέλσι, έγινε ο νέος ιδιοκτήτης, και όπως ήταν φυσικό, μετέτρεψε το πρώην επιβατικό αεροσκάφος σε ένα υπερπολυτελές επαγγελματικό jet.

Εκτός από τις τυπικές ανέσεις, το «Bandit» διαθέτει τεράστιο σαλόνι, ένα master bedroom και τρία υπνοδωμάτια επισκεπτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξοπλισμένο με αντιπυραυλικά συστήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε όλα Air Force One του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ.

Σχεδιασμένο εξολοκλήρου εσωτερικά από τον Αντριου Ουίντς, διάσημο Άγγλο σχεδιαστή γιοτ με έδρα το Λονδίνο, το πολυτελές αεροσκάφος – που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επιβάτες –  διαθέτει επίσης έπιπλα καστανιάς, ένα μεγάλο μπάνιο και δυο μικρότερα WC, κουζίνα, αποθήκη, μέχρι και χώρους ανάπαυσης του πληρώματος και του προσωπικού.

Το «Bandit»  – το οποίο πωλείται καθώς ο Αμπράμοβιτς πρόκειται να γίνει σύντομα ιδιοκτήτης ενός μεγαλύτερου Boeing 787-8 Dreamliner BBJ – είναι σχεδόν ολοκαίνουργιο, καθώς έχει καταγράψει μόλις 7.080 ώρες πτήσης και 1.954 κύκλους λειτουργίας μετά την επίσημη καταχώρισή του, το Φεβρουάριο του 2007. Αυτό σημαίνει ότι όποιος το αγοράσει, βασικά θα αποκτήσει ένα αχρησιμοποίητο αεροπλάνο που κάποτε ανήκε σε έναν από τους μεγαλύτερους Κροίσους της υφηλίου –και μάλιστα έναν που δεν ήξερε τι σημαίνει… τσιγκουνιά όσον αφορά στον προσωπικό του όραμα σχετικά με την Τσέλσι.

Από το 2003 που αγόρασε την Τσέλσι και μετά, ο Αμπράμοβιτς θεωρείται (και φυσικά είναι) ως ο πλέον πολυνίκης πρόεδρος στην Premier League, με 17 τίτλους σε Γηραιά Αλβιόνα και Ευρώπη (5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 2 Europa League, 2 Champions League), έναντι 14 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 13 της Μάντσεστερ Σίτι.

Μέσα σε 18 χρόνια, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δαπανήσει άνω των 2,2 δισ. ευρώ φέρνοντας έναν «γαλαξία» ποδοσφαιρικών σταρ και προπονητών, όπως για δυο θητείες ο Πορτογάλος Ζοσέ Μουρίνιο και οι Ρανιέρι, Γκραντ, Σκολάρι, Γουίλκινς, Χίντιγκ, Αντσελότι, Βίλας Μπόας, Ντι Ματέο, Μπενίτεθ, Κόντε, Σάτι, Λάμπαρντ και εσχάτως ο νέος τροπαιούχος του Champions League Τόμας Τούχελ.