H εξοχική κατοικία του διευθυντή του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση.

Η διαμονή στην εκπληκτική La Vigie κοστίζει κάτι παραπάνω από 15.000 ευρώ τη βραδιά και φθάνει τα 45.000 ευρώ τη σεζόν υψηλής ζήτησης, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mansion Global.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος πέθανε το 2019, είχε αγοράσει το εξοχικό το 1988, πέντε περίπου χρόνια αφ’ ότου ξεκίνησε τη θητεία του στον οίκο Chanel.

Ιστορικό κτήριο στη Γαλλική Ριβιέρα

Χτισμένη το 1902, σε στιλ της Μπελ Επόκ, η πολυτελής έπαυλη διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, δύο βεστιάρια, μέχρι και αίθουσα μπιλιάρδου.

Στον εξωτερικό χώρο, μια τεράστια βεράντα 240 τ.μ. με θέα στη Μεσόγειο, προσφέρεται για ηλιοθεραπεία και πάρτι. Η βίλα έχει πρόσβαση στην ιδιωτική παραλία του Monte-Carlo Beach Hotel και στην πισίνα και τα εστιατόριά του, ενώ διαθέτει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες οι πολλές ανέσεις του ξενοδοχείου.

«Η La Vigie είναι ένα από τα πιο διάσημα εξοχικά στη Γαλλική Ριβιέρα χάρη στην ιστορία, την αρχιτεκτονική, την εξαιρετική διακόσμηση και την προνομιακή της τοποθεσία», σημειώνεται στην αγγελία του μεσιτικού γραφείου, το οποίο προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η έπαυλη χρησιμοποιήθηκε και ως παρατηρητήριο από τις γερμανικές δυνάμεις.

Ο Λάγκερφελντ γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1933 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Γονείς του ήταν η Ελίζαμπεθ Μπάλμαν και ο επιχειρηματίας Ότο Λάγκερφελντ, ο οποίος είχε εταιρεία παραγωγής συμπυκνωμένου γάλακτος.

Το 1952 μετακόμισε στο Παρίσι και μία πασαρέλα του Κριστιάν Ντιόρ στάθηκε η αφορμή για να ανακαλύψει το πάθος του για τη μόδα. Το 1965, εντάχθηκε στην Fendi, όπου ασχολήθηκε κυρίως με τη γούνα. Μέχρι το τέλος του, δημιούργησε μόδα γεμάτη χιούμορ, στιλ και ειρωνεία. Το καλοκαίρι του 2015, ίδρυσε εκθέσεις «haute fourrure», με το ακρωνύμιο «FF», ακόμα δημοφιλές σήμερα, έδωσε στην γούνα μια διάσταση διασκεδαστική. Μετά από αυτό η γούνα δεν απευθυνόταν μόνο στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας, αλλά και στη γενιά της δεκαετίας του 1980 και 1990. Αναμφίβολα υπήρξε ο μεγαλύτερος πυλώνας του ιταλικού οίκου Fendi, μέχρι σήμερα.

Το 1983 εντάσσεται στον οίκο της Σανέλ και ξεκινά να δημιουργεί. Ο Λάγκερφελντ είναι αυτός που σχεδίασε και το διάσημο λογότυπο του οίκου μόδας. Σταδιακά, από σχεδιαστής έφτασε στο τιμόνι της Σανέλ ως Καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι και τον θάνατο του. Στενή συνεργάτιδα του για 32 χρόνια παρέμεινε η Βιρτζινί Βιάρ, η οποία μετά τον θάνατο του ανέλαβε την θέση του.

Η περιουσία του Λάγκερφελντ υπολογίζεται στα 125 εκατ. δολάρια. Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής στον κόσμο. Κατείχε επίσης αρκετά εστιατόρια, μια ομάδα μαζορέτων και το δικό του εμπορικό σήμα βότκας. Στις επιλογές των μοντέλων, ο Λάγκερφλεντ είχε προσωπική λίστα με τα αγαπημένα του μοντέλα που πίστευε ότι πρέσβευαν το στυλ της Chanel. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η Βανέσα Παραντί, η Κίρστεν Στιούαρτ και η Κάρα Ντελεβίν.