Για μερικούς ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπάρχουν όρια, κι αν υπάρχουν σίγουρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όρια (οικονομικά κυρίως) των υπόλοιπων ανθρώπων… των «κοινών θνητών».

Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια στη Νέα Υόρκη και τους πάμπλουτους ενοίκους τους, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα αφιέρωμα του Business Insider.

Πολυτελής διαμονή στο «Μεγάλο Μήλο»…

1. Daniel Radcliffe

Εκτιμώμενη αξία: 5,2 εκατομμύρια δολάρια

Ο σταρ του «Χάρι Πότερ» αγόρασε το γωνιακό διαμέρισμα τριών δωματίων, που βρίσκεται στο Νο.1 της Morton Square το 2008 έναντι 4,9 εκατ. δολαρίων.

2. Arianna Huffington

Εκτιμώμενη αξία: 8 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, την περασμένη χρονιά η Arianna Huffington προκάλεσε ζημιές 275.000 δολαρίων σε ένα πανάκριβο λοφτ που νοίκιαζε στην πανάκριβη περιοχή Chelsea, με αποτέλεσμα να τη μηνύσουν. Η γνωστή «party animal» Arianna κατέληξε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να αγοράζει ένα πολυτελές λοφτ στη Mercer Street… για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

3. Drew Barrymore

Εκτιμώμενη αξία: 8,3 εκατομμύρια δολάρια

Το προσφάτως ανακαινισμένο σπίτι της γνωστής ηθοποιού βρίσκεται στο Upper East Side. Μένει εκεί με την οικογένειά της, τον άντρα της Will Kopelman και τις δύο της κόρες.

4. Cameron Diaz

Εκτιμώμενη αξία: 9 εκατομμύρια δολάρια

Η Cameron Diaz ήθελε την απόλυτη απομόνωση και ηρεμία στο σπίτι της και επέλεξε ένα διαμέρισμα, που διαθέτει τοίχους πάχους 45 εκατοστών και ηχομόνωση μέχρι και στα πατώματα!

5. Chelsea Clinton

Εκτιμώμενη αξία: 9,25 εκατομμύρια δολάρια

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα διαμέρισμα 4 δωματίων, που πιάνει ολόκληρο τον τέταρτο όροφο του κτιρίου Whitman και έχει θέα στο Madison Square Park.

6. Uma Thurman

Εκτιμώμενη αξία: 10 εκατομμύρια δολάρια

Η Uma Thurman διάλεξε ένα διαμέρισμα 13 δωματίων στην περιοχή Midtown East της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται στο κτίριο River House, το οποίο φημίζεται για τους ελίτ ενοίκους του.

7. Leonardo DiCaprio

Εκτιμώμενη αξία: 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο «λύκος της Wall Street» αγόρασε για τον εαυτό του ένα «ταπεινό» διαμέρισμα 2 δωματίων στο Greenwich Village, με μπόλικες πράσινες λεπτομέρειες, μπάνια αρωματοθεραπείας και ειδικό θερμαινόμενο πάτωμα ρεφλεξολογίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) για να διατηρείται ήρεμος και φρέσκος.

8. Keith Richards

Εκτιμώμενη αξία: 10,5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Keith Richards έχει ένα ρετιρέ στη Fifth Avenue, το οποίο είχε βγει στην αγορά το 2012 έναντι 15 εκατομμυρίων.

9. Beyonce και Jay Z

Εκτιμώμενη αξία: 12,5 εκατομμύρια δολάρια

Το πιο καλά αμειβόμενο ζεύγος-σελέμπριτι στις ΗΠΑ αγόρασε έναντι 6,85 εκατομμυρίων δολαρίων ένα ρετιρέ σε ένα κτίριο του 1929 στην Tribeca, διπλασιάζοντας την αξία του μέσα σε μια δεκαετία.

10. Julianne Moore

Εκτιμώμενη αξία: 12,5 εκατομμύρια δολάρια

Η διάσημη ηθοποιός αγόρασε το σπίτι της το 2003 έναντι 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει προσπαθήσει δύο φορές να το πουλήσει, όμως δε βρίσκει αγοραστή. Ίσως γιατί ζητά 12,5 εκατομμύρια δολάρια.

11. Tom Brady και Gisele Bündchen

Εκτιμώμενη αξία: 14 εκατομμύρια δολάρια

Από τον 47ο όροφο το πασίγνωστο ζευγάρι απολαμβάνει μια απίστευτη θέα στη Νέα Υόρκη, μέσα από τα τεράστια παράθυρα (από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι) που διαθέτει το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του Μανχάταν, στην περιοχή Flatiron.

12. Alec Baldwin

Εκτιμώμενη αξία: 14,75 εκατομμύρια δολάρια

Το Σεπτέμβριο ο Baldwin και η δασκάλα της γιόγκα σύζυγός του Hilaria Thomas αγόρασαν μία προσθήκη 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων, στο ρετιρέ που κατείχε ήδη ο ηθοποιός από το 2011 (αξίας 12,5 εκατ. δολαρίων) ανεβάζοντας την αξία του ακινήτου στα 14,75 εκατ.

13. Sarah Jessica Parker και Matthew Broderick

Εκτιμώμενη αξία: 25 εκατομμύρια δολάρια

Η Κάρι του «Sex and the City» και ο σύζυγός της ζουν στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης, σε ένα σπίτι που το 2011 αγόρασαν με κάτι λιγότερο από 19 εκατ. δολάρια.

Το έβγαλαν προς πώληση πριν από περίπου δύο χρόνια στα 25 εκατομμύρια, όμως δε βρέθηκε αγοραστής. Από τον Ιούνιο του 2014 είναι και πάλι διαθέσιμο σε όποιον αντέχει να το αγοράσει.

14. Jon Bon Jovi

Εκτιμώμενη αξία: 37,5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Bon Jovi θέλει να πουλήσει το 37,5 εκατομμυρίων ακίνητό του, αλλά αγοραστή δε βρίσκει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider τον Ιανουάριο το πουλούσε έναντι 42 εκατομμυρίων.

15. Tommy Hilfiger

Εκτιμώμενη αξία: 80 εκατομμύρια δολάρια

Ο διάσημος σχεδιαστής αγόρασε το ρετιρέ του που «βλέπει» στο ξακουστό Central Park το 2008 έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον περασμένο Οκτώβρη το έβγαλε προς πώληση για 80 εκατ. Ο ίδιος είχε ξοδέψει σχεδόν 20 εκατομμύρια για να το ανακαινίσει.