Είναι από τους γνωστότερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι η μεγάλη του αγάπη για την ελληνική κουζίνα.

Ο λόγος για τον James Cameron που καθιερώθηκε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Τιτανικός». Γνωστές επιτυχίες του είναι οι ταινίες «Aliens», «Η Άβυσσος» και το «Avatar».

Ο Cameron επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση την ελληνική ταβέρνα «Tony» στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα ελληνικό εστιατόριο που στήθηκε στο Μαλιμπού από τον Κερκυραίο, Αντώνη Κουρσάρη, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες.

«Με τον James Cameron βρεθήκαμε στην ταβέρνα “Tony” τον περασμένο Φεβρουάριο την παραμονή της τελευταίας απονομής των Όσκαρ. Τρώει μόνο σαλάτες καθώς είναι λάτρης του κινήματος Vegan. Είναι πολύ φιλικός με τους θαμώνες και του αρέσει να χορεύει συρτάκι» δήλωσε στο thestival.gr o δημοσιογράφος Γιώργος Βένης που επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο την ελληνική ταβέρνα του Μαλιμπού.

Η πρώτη φορά που ο Cameron επισκέφτηκε την ελληνική ταβέρνα του Μαλιμπού ήταν το 1997 το βράδυ πριν την απονομή των Όσκαρ. Την επόμενη μέρα σάρωσε στο διαγωνισμό με τον «Τιτανικό» και έκτοτε έχει γίνει το αγαπημένο του στέκι.

Στην παρακάτω φωτογραφία ο James Cameron χορεύει συρτάκι στην ελληνική ταβέρνα «Tony» παρέα με τους συντελεστές της ταινίας Avatar…