Ο δημοφιλής ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, σε μια συνέντευξη – ξέσπασμα διαπιστώνει ότι είμαστε ένας λαός άηχος, χωρίς κραυγή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα Real, «Η Ελλάδα δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον Μίκη…», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «όλοι συνειδητοποιούμε ότι έχει γίνει ένα σοβαρό δυστύχημα, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς έγινε και πώς έπεσε το φορτηγό επάνω μας, ενώ ήμαστε στην παραλία αραχτοί».

Απαντώντας σε όσους λένε ότι η κρίση δημιουργεί νέα πράγματα, λέει χαρακτηριστικά πως όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αλλά «η Ελλάδα βυθίζεται, παρακμάζει. Φυσικά πέφτοντας στο βυθό βλέπεις και κοράλλια δίπλα..Η κρίση γεννάει ανεργία, εξόριστους στον ίδιο τόπο, δυστυχία».

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει την κατάσταση του μέσου Έλληνα, λέγοντας ότι «οι σκυμμένοι δεν έχουν αντίρρηση, ενώ οι άνθρωποι δίνουν σήμερα στα παιδιά τους σπίτια χρεωμένα στους Γερμανούς».

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίζεται απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους χαρακτηρίζει «μηδαμινούς τύπους στη Βουλή, που τάχα φέρνουν αντιρρήσεις».

Κάνοντας λόγο για τα νέα παιδιά, επιθυμεί για όλα να παραμείνουν στην Ελλάδα, όπως και η κόρη του και να προκόψουν εδώ. «Δεν είναι φυσιολογικό να εγκαταλείπουν οι νέοι το σπίτι τους, επειδή ο πατέρας 55 χρονών μένει άνεργος, οι παππούδες χάνουν τις συντάξεις τους για ένα χρέος, που επιμένω και θα επιμένω, δεν είναι εθνικός χρέος».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος που μας οδήγησε στην καταστροφή που ξεκίνησε να καλλιεργεί ο Κώστας Σημίτης και συνέχισε ο Καραμανλής.