Η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας αρκετό καιρό τώρα και έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να σκέφτονται σοβαρά τη φυγή τους στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν δουλειά και να έχουν την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά το επιχειρούν κι ακόμα λιγότεροι εκείνοι που πετυχαίνουν σε αυτήν τους την κίνηση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Espresso», περισσότερες ευκαιρίες φαίνεται πως έχουν οι έλληνες καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους όχι απλά έχουν τη διάθεση να φύγουν, αλλά έχουν βρει και τον προορισμό τους, που δεν είναι άλλος από το Ντουμπάι.

Τα παραδείγματα των ελλήνων εκπροσώπων της showbiz είναι πολλά, καθώς πολλοί καλλιτέχνες θεωρούν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικότερα το Ντουμπάι είναι παράδεισος σε αυτήν τη χρονική στιγμή.

Οι τραγουδίστριες Σάγια και Στεφανία Ρίζου ήδη έχουν πακετάρει βαλίτσες, μιας και έχουν κλείσει συνεργασία με μεγάλο κλαμπ της περιοχής στο οποίο και θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Ο σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης κατοικεί στο Ντουμπάι από τις αρχές του 2013, καθώς εκεί βρήκε δουλειά και μάλιστα όταν ρωτήθηκε φεύγοντας από τη χώρα δήλωσε ότι «είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, κάνω βιντεοκλίπ και σκηνοθετώ συναυλίες. Εδώ no money, εκεί much money».

Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το μοντέλο Ιωάννα Παπαδημητρίου, πρώην σύζυγος του ποδοσφαιριστή Χρήστου Κωστή, η οποία και εργάζεται σε VIP κλαμπ για παίκτες πινγκ πονγκ!

Στο Ντουμπάι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για εργασία για τους καλλιτέχνες, μιας και υπάρχουν πολλά κλαμπ και μπαρ, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, ορισμένα από τα οποία φιλοξενούνται και μέσα σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία.

Οι υπεύθυνοι της περιοχής επιδιώκουν τη συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες, που όμως ερμηνεύουν κυρίως ξένα τραγούδια κι όχι τραγούδια ελληνικού ρεπερτορίου, καθώς στην περιοχή έλκονται κυρίως τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.