Για τη σύγκριση της εκπομπής που θα παρουσιάσει με το «Next top model» αλλά και της ίδιας με τη Βίκυ Καγιά, για τους άντρες, τις λάθος επιλογές στην προσωπική της ζωή, για το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά και για τις σκέψεις της να μετακομίσει μόνιμα στο εξωτερικό μίλησε στο Down Town Κύπρου η Έλενα Παπαβασιλείου.

Στο νέο show του Mega Κύπρου «Feel Fantastic», τι ακριβώς θα δούμε;
Αυτό που μπορώ να δεσμευτώ από τώρα, είναι ότι όλοι και, κυρίως εγώ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών! Ο κόσμος της παραγωγής προσπαθεί για το καλύτερο και θέλω να ανταποκριθώ πλήρως στις απαιτήσεις τους. Θα δούμε φρέσκα κορίτσια γεμάτα όνειρα και φιλοδοξίες να ξεκινούν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο.

Το σημαντικότερο είναι ότι, στο κάθε Live της Κυριακής, το κοινό θα ψηφίζει ποια κοπέλα θέλει να αποχωρίσει από τον διαγωνισμό μαζί με την επιτροπή μας. Κι αυτό θεωρήσαμε πως είναι το σωστό, επειδή η κοπέλα που θα ξεχωρίσει και θα διακριθεί, θα πάει στο «Miss υφήλιος» και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Οπότε, καλό είναι να την έχει επιλέξει και ο κόσμος. Ακόμη κάτι σημαντικό, είναι ότι στα live μας τα κορίτσια θα υποβάλλονται σε κάποιες δοκιμασίες, τις οποίες όμως δε θα γνωρίζουν από πριν. Είτε αυτό είναι να κάνουν εκείνη τη στιγμή πασαρέλα με μία τουαλέτα, είτε οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, δεν θα δοκιμάζεται μόνο η ομορφιά, αλλά και ο χαρακτήρας τους.

Στην αντίστοιχη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Next Top Model», η Βίκυ Καγιά, ως πρώην μοντέλο, είχε σχετικές γνώσεις σε ό,τι αφορά στο modeling και μπορούσε να εκφέρει άποψη και γνώμη. Το δικό σου το κομμάτι θα περιοριστεί στην παρουσίαση του show;
Ναι, εγώ θα είμαι η παρουσιάστρια και θα κάνω αυτό που μου έχει ανατεθεί από το κανάλι όσο καλύτερα γίνεται, δεν θα κρίνω τις κοπέλες ούτε θα επιλέγω ποιες κοπέλες θα περάσουν στην επόμενη φάση. Έχουμε, όμως, αρκετές διαφορές με το «Next top Model», και σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο πρόγραμμα! Πρώτα και κύρια, εμείς θα είμαστε live και τα κορίτσια μας θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε πολύ σημαντικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό…

Έχεις καταλάβει, όμως, ότι θα ξεκινήσει η σύγκριση με τη Βίκυ Καγιά;
Όχι, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να αρχίσει; Παρουσιάστρια είμαι και, όταν μου αναθέτουν την παρουσίαση ενός προγράμματος, πάω και το κάνω. Αυτή είναι η δουλειά και ο χώρος μου. Δεν αποκλίνω επειδή το πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει και με το κομμάτι του μόντελινγκ. Εγώ θα μείνω στον ρόλο της παρουσιάστριας.

Ως άνθρωπος που εμφανίζεται στην τηλεόραση, δεν είχες ποτέ τη ματαιοδοξία της εικόνας που επιβάλλει την «τέλεια εμφάνιση»;
Αυτή είναι μια παγίδα στην οποία, κάποια στιγμή, όλοι πέφτουμε. Θες να είσαι τέλεια, αδύνατη, χωρίς ατέλειες και ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος. Ευτυχώς εγώ το ξεπέρασα αυτό πολύ γρήγορα. Πλέον δεν παθαίνω πανικό αν πάρω δυο κιλά παραπάνω, ξέρω πως θα τα χάσω. Αλλά, ας μην κρυβόμαστε, όταν πάμε να εκτεθούμε είτε σε μία φωτογράφιση είτε στην τηλεόραση, θέλουμε το σώμα μας να είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Όμως δεν πανικοβάλλομαι αν δεν το πετυχαίνω αυτό πάντα.

Στην ελληνική τηλεόραση θα παρουσιάσεις κάτι φέτος;

Μόνο όταν είναι κάτι απόλυτα σίγουρο θα μαθευτεί, όχι πιο πριν. Δεν μου αρέσει να μιλάω με λόγια, αλλά με πράξεις. Κι αυτό προτιμώ κι από τους άλλους: Λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Αλλιώς πέφτουμε σε παγίδες και σε λάθη…

Αλήθεια, στην προσωπική σου ζωή έχεις κάνει ποτέ λάθος επιλογές;
Λογικό είναι, ως νέος άνθρωπος, να έχω κάνει και λάθος επιλογές. Ποιος δεν έχει κάνει; Αλλά δεν μετανιώνω και θα στο τεκμηριώσω. Αν μετάνιωνα, θα ήταν σαν να ακύρωνα τον ίδιο μου τον εαυτό και τις επιλογές από τη ζωή μου. Και, για να υπήρξαν, πάει να πει ότι ήταν σημαντικές εκείνη την περίοδο. Όμως λάθη κάνουμε όλοι. Και τα πληρώνουμε.

Ωριμάζοντας, έχουν αλλάξει τα standards σου στους άντρες;
Αρκετά, θα έλεγα. Είμαι έντονα συναισθηματικός άνθρωπος, αληθινή μέχρι και αφελής στον έρωτα. Σε μια παλιά μου σχέση είχα χάσει πια και τον εαυτό μου. Ήθελα να του δώσω τα πάντα. Δεν ισορροπούσα. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που μου δημιούργησε η δουλειά αυτή, με έκανε να επιλέγω λάθος. Σήμερα σκέφτομαι και λειτουργώ πολύ διαφορετικά. Είμαι πολύ πιο αυστηρή και προσπαθώ να μη βλέπω μόνο το καλό στους άλλους.

 Τα προβλήματά μου τα λύνω πια μόνη μου, χωρίς να ζητάω βοήθεια εδώ και πολλά χρόνια και αυτό θα πρέπει να μπορεί να το διαχειριστεί ο άλλος και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Τον άντρα που θα θέλω δίπλα μου, τον θέλω ισορροπημένο, να μην πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, δυναμικό, ανεξάρτητο, να μην είναι του φαίνεσθε και να έχει μέσα του πολλή αγάπη.

Επειδή ξέρω ότι είσαι workaholic, σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που να συνειδητοποιήσεις, στα 40 σου για παράδειγμα, ότι δεν έκανες αυτά που είχες ονειρευτεί στην προσωπική σου ζωή;

Ναι, το έχω σκεφτεί αυτό και με τρομάζει λίγο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κάποτε έπεφτα με τα μούτρα στη δουλειά από ανασφάλεια. Ήθελα να παλέψω, να δουλέψω σκληρά, να φανώ παραγωγική και ικανή. Σιγά-σιγά όμως, παραμελούσα τον εαυτό μου και «έθαβα» μέσα μου κάποια κομμάτια της Έλενας. Σήμερα έχω αλλάξει, αφουγκράζομαι πιο πολύ τις ανάγκες και τα «θέλω» μου. Κάποια στιγμή φτάνεις στα όριά σου και αναθεωρείς. Αυτό το έπαθα πριν δυο περίπου χρόνια κι από τότε άλλαξα. Πλέον είμαι πιο ήρεμη, πιο σταθερή, λέω πως «όλα θα γίνουν», δεν τρελαίνομαι και δεν αγχώνομαι. Αλλά δεν κρύβομαι πια…

Είσαι έτοιμη για ένα παιδί;
Ναι, θέλω πολύ να κάνω οικογένεια, δεν το συζητώ! Νομίζω ότι θα γινόμουν καλή μαμά, αλλά δεν έχω βρει ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο για να δημιουργήσω οικογένεια. Αν και όταν τον γνωρίσω και μου βγει αυθόρμητα αυτό το συναίσθημα και η ανάγκη για οικογένεια, θα το κάνω.

Θα υιοθετούσες ποτέ ένα παιδί;

Αυτή η κίνηση είναι πολύ ιερή και με συγκινεί. Θέλω να κάνω τη δική μου οικογένεια, αλλά δεν θα έλεγα ποτέ όχι σε μία τέτοια κίνηση.

Το γεγονός ότι μένεις ακόμη στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα και την αδελφή σου, δεν λειτουργεί ως τροχοπέδη σε μία μελλοντική σχέση; Εννοώ, μπορείς να είσαι άνετα μέσα στο σπίτι με τον εκάστοτε σύντροφό σου;
Ναι, καταλαβαίνω τι λες… Αλλά εγώ είμαι πολύ δεμένη με την οικογένειά μου. Τη μητέρα και την αδελφή μου τις λατρεύω και δεν μπορώ μακριά τους. Είναι οι δικοί μου άνθρωποι, το στήριγμά μου. Απ’ την άλλη, σκεφτόμουν να μετακομίσω πριν λίγο καιρό ενώ, δεν σου κρύβω, έχει περάσει από το μυαλό μου και το εξωτερικό.

Να φύγεις μόνιμα έξω;
Ναι! Αν με ρωτούσες αυτό το πράγμα πριν από δύο χρόνια, ήμουν κατηγορηματικά αντίθετη με αυτήν τη σκέψη. Σήμερα, όμως, που όλα φθίνουν, έχει μπει στο μυαλό μου αυτό το μικρόβιο και, αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα την αρπάξω και θα φύγω. Είμαι γεμάτη θετική ενέργεια, έχω όνειρα, στόχους, θέλω να κάνω πολλά πράγματα και να μην περιορίζομαι. Άλλωστε, κάνω ένα επάγγελμα και ασχολούμαι με έναν χώρο που σήμερα είσαι και αύριο δεν είσαι. Δε νομίζω ότι θα πάρω σύνταξη από την τηλεόραση, οπότε έχω κι άλλα σχέδια στο μυαλό μου.

Δηλαδή; Πού θα μπορούσες να πας και τι ακριβώς θα έκανες;

Το πού δεν το έχω αποφασίσει. Αλλά μην ξεχνάς ότι έχω ένα πτυχίο οικονομικών -το οποίο θα μπορούσα να το αξιοποιήσω στο εξωτερικό- και μιλάω τέσσερις γλώσσες. Θα μπορούσα, όμως, να κάνω κι άλλα πράγματα. Άλλωστε, εγώ, τη δουλειά δεν τη φοβήθηκα ποτέ μου!