Ως το διεθνές διαπολιτισμικό φαινόμενο βραβεύτηκε την Παρασκευή από το Φεστιβάλ του Κινηματογράφου Tribeca ο κορεάτης ράπερ Psy, που έχει κάνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο του διαδικτύου.

Μαζί του βραβεύτηκαν, μεταξύ άλλων, η χορογράφος Τουίλα Θάρπ για τη συνολική προσφορά της στο χώρο των τεχνών και ο αμφιλεγόμενος παρουσιαστής, Γκλέν Μπεκ .

Αναφερόμενος στην ξαφνική παγκόσμια επιτυχία του και τη φήμη που ακολούθησε, τόσο εντός όσο και εκτός της ζώνης του ίντερνετ, όπου τα βίντεό του έχουν συγκεντρώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube, ο Psy είπε: «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω το λόγο για να συμβεί αυτό».

Όπως εξήγησε ο κορεάτης ράπερ, η φήμη που απέκτησε τον εξέπληξε, καθώς όπως σημείωσε πριν από αυτή την επιτυχία «έκανε» μουσική στη γενέτειρά του τη Νότια Κορέα για πάνω από μια δεκαετία.

Ο Psy που το κανονικό του όνομα είναι Παρκ Γιάε Σανγκ και έκανε τη μεγάλη επιτυχία με το περίφημο πλέον, Gangnam Style, εμφανίστηκε στην τελετή βράβευσης που αφορά καινοτόμες διαδικασίες και ιδιαίτερες προσωπικότητες, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και κομψό λευκό πουκάμισο.

Η τελετή των βραβείων έγινε στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ένα ίδρυμα σημαδιακό για τον ράπερ κατά δήλωσή του. «Απευθύνθηκα σε αυτό το πανεπιστήμιο το 1996, αλλά απέτυχα. Τελικά μπήκα σε αυτό το πρωί…».