Είναι επίτιμος καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής και ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Ακούει Beatles και Καζαντζίδη, δεν σηκώνει πληθυντικούς μεγαλοπρέπειας και δηλώνει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον οποιονδήποτε παίζοντας μπουνιές, όπως θα έκανε κάθε ρομαντικός επαναστάτης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι έριξε μπουνιά σε οδηγό.

«Έριξα μπουνιά σε οδηγό που έβριζε αισχρά και σεξιστικά ένα κοριτσάκι που άθελά του του έκλεισε το δρόμο. Είμαι υπέρ της χειροδικίας, δεν μασάω, είμαι δυνατός και θα υπερασπιστώ τους αδύναμους» δηλώνει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μιλάει και για τους συναδέλφους του και τη σχέση που έχει μαζί τους.

«Δεν θεωρώ συναδέλφους άτομα που κάνουμε απλώς την ίδια δουλειά. Συνάδελφος είναι κάποιος που έχουμε ιδεολογική και αισθητική συγγένεια, όχι όλοι αυτοί οι ημιμαθείς και τυχάρπαστοι τύποι που ασχολήθηκαν με την εξουσία. Αυτοί είναι ύποπτοι» δηλώνει και μιλάει για την απόφαση της κόρης του να γίνει τραγουδίστρια.

«Χάρηκα με την απόφασή της. Δεν είναι ιδιοκτησία μου. Η κόρη μου μεγάλωσε σε μουσικές σκηνές και θέατρα. Στους δίσκους που έγραφα μου έκανε φωνητικά. Είναι εξαιρετικό, ταπεινό και όμορφο πλάσμα η Ελεωνόρα».