Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ ψάχνει αγοραστή για το πολυτελές διαμέρισμά του


LIFESTYLE
0:26
14/12/2012
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
loading

Τα «άκουσε» για τα καλά ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος προσπαθεί να γλυτώσει τους φόρους μεταναστεύοντας στο Βέλγιο. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι πωλεί το πολυτελές διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος προστέθηκε στον κατάλογο των επώνυμων πλούσιων της Γαλλίας που αναζήτησαν εκτός συνόρων καταφύγιο μετά την αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1,3 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, πωλεί το διαμέρισμά του, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, στη συνοικία Σεν Ζερμέν, όπου κατοικούν έμποροι έργων τέχνης, συγγραφείς, μουσικοί της τζαζ και άλλοι.

Ο μεσίτης που ανέλαβε την πώληση αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που ζητεί ο ηθοποιός για να μεταβιβάσει το ακίνητο αυτό, που έχει επίσημα κηρυχθεί «διατηρητέο».

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα όμως το τίμημα ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές της κτηματομεσιτικής αγοράς που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι καθώς είναι διατηρητέο ακίνητο, αλλά επιπλέον έχουν μεσολαβήσει βελτιωτικές εργασίες, στην αντικειμενική του αξία προστίθεται μια εμπορική υπεραξία που φθάνει το 20% της αντικειμενικής.

Η κατοικία αγοράστηκε από τον Ντεπαρντιέ το 2003. Εκτός των κύριων χώρων της, περιλαμβάνει πλέον πισίνα, κήπους, αλλά κι ένα μικρό θέατρο.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτήρισε «μη πατριωτική» και «αξιοθρήνητη» τη φορολογική... αυτοεξορία του Ντεπαρντιέ, 63 ετών, την ώρα που κυβέρνηση πασχίζει να εξυπηρετήσει ένα διογκωμένο κρατικό χρέος.

Στην εθνοσυνέλευση, ένας βουλευτής πρότεινε να ψηφιστεί μια διάταξη νόμου κατά το αμερικανικό υπόδειγμα, που θα προβλέπει το να αφαιρείται η γαλλική ιθαγένεια από τους πολίτες που για να μην πληρώσουν υψηλότερο φόρο μετεγκαθίστανται στο εξωτερικό.

Στο βελγικό χωριό Νεσέν, κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του Ντανιέλ Σενεσαέλ στα γαλλικά μμε το σαββατοκύριακο, ένα 27% των κατοίκων είναι Γάλλοι. Ο Ντεπαρντιέ ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να αποκτήσει τη βελγική υπηκοότητα, πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει