Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση για το διαζύγιο του Tom Cruise και της Katie Holmes και πολλοί ήταν αυτοί που έριξαν ευθύνες στην Σαϊεντολογία καθώς ο ηθοποιός δείχνει ιδιαίτερη πίστη και αφοσίωση στη συγκεκριμένη θρησκεία – αίρεση.

Όσο περνάνε οι μέρες, ολοένα και νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το τελευταίο είναι ότι η εκκλησία θεωρεί ότι ο 50χρονος ηθοποιός έχει τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις!

Ο Tom είναι ο πιο διάσημος οπαδός της θρησκείας και μια έρευνα από το περιοδικό Rolling Stone το 2006 αποκάλυψε ότι είχε φτάσει σε προχωρημένο στάδιο της Σαϊεντολογίας. Η συγγραφέας της έρευνας, Janet Reitman, εξήγησε ότι όσοι βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, έχουν τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού τους και του περιβάλλοντος τους.

Μάλιστα, η συγγραφέας και δημοσιογράφος προχωράει ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι όσοι φτάσουν στο συγκεκριμένο επίπεδο μπορούν να μετακινούν τα άψυχα αντικείμενα με το μυαλό τους, να αφήνουν το σώμα τους κατά βούληση, να επικοινωνούν τηλεπαθητικά και να ελέγχουν τη συμπεριφορά τόσο των ζώων, όσο και των ανθρώπων.