Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μη σας θυμίζουν τίποτα… Αν όμως βάλετε τη φωτογραφία τους δίπλα σε αυτήν της μητέρας τους και κάνετε τη σύγκριση, τότε θα πειστείτε ότι μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.

Και βέβαια οι ομοιότητες δεν περιορίζονται στην εμφάνιση αλλά και στα επαγγελματικά βήματα που έκαναν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Melanie Griffith και της κόρης της Dakota Johnson καθώς βραβεύτηκαν και οι δύο με τη Χρυσή Σφαίρα, το 1975 και το 2006 αντίστοιχα.

Melanie Griffith – Dakota Johnson

Γνωρίσαμε την Dakota Johnson από την ταινία «The Social Network». Όπως και η μητέρα της έτσι και η ίδια βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα με διαφορά 31 ετών.

Susan Sarandon – Eva Amurri

Η διάσημη μητέρα της Eva είναι η βραβευμένη με όσκαρ Susan Sarandon, την οποία βλέπουμε σε φωτογραφία από το λύκειο το 1964. Μητέρα και κόρη έπαιξαν μαζί το 2002 στο «The Banger Sisters».

Demi Moore – Rumer Willis

Γνωρίσαμε την Demi Moore από κλασικές ταινίες όπως το «Ghost», το «A Few Good Men» και το «G.I. Jane». Εδώ την βλέπουμε σε σχολική φωτογραφία του 1978. Demi και Rumer έπαιξαν μαζί στις ταινίες «Now and Then» και «Striptease».

Madonna – Lourdes Leon

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Madonna χρονολογείται στο 1973. Και μπορεί η Λούρδη να μην έχει τις φωνητικές ικανότητες της μητέρας της, ακολουθεί όμως τα χνάρια της σε ό,τι αφορά τη μόδα καθώς συνεργάστηκαν για  γραμμή ρούχων.

Meryl Streep – Mamie Gummer



Στη φωτογραφία αυτή του 1967 όταν η Meryl Streep πήγαινε ακόμα σχολείο, βλέπουμε την καταπληκτική ομοιότητα μεταξύ μητέρας και κόρης.

Μάλιστα ο δρόμος που η Mamie θα ακολουθούσε στην υποκριτική είχε χαραχτεί από πολύ νωρίς, όταν σε ηλικία 3 ετών εμφανίστηκε στο πλευρό της μητέρας της στην ταινία «Heartburn».

Kris Jenner – Kim Kardashian



Κοινό τους στοιχείο είναι ότι «πετούν στα σύννεφα». Η μια κυριολεκτικά, αφού εργαζόταν κάποτε ως αεροσυνοδός και η άλλη μεταφορικά λόγω της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό της. Και μπορεί επαγγελματικά η Kim να μην ακολούθησε την καριέρα της μητέρας της, οι δυο τους όμως έσμιξαν με αφορμή το ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians».

Η Kris Jerner έχει αναλάβει επίσης καθήκοντα μάνατζερ για όλες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των αδερφών Kardashian.

Goldie Hawn – Kate Hudson



Η παροιμία «κατά μάνα κατά κύρη» βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση της Kate Hudson και της μητέρας της Goldie Hawn. Αν και με εντελώς διαφορετικό χτένισμα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μοιάζουν εκπληκτικά.

Blythe Danner – Gwyneth Paltrow

Η μητέρα της Gwyneth, Blythe Danner, την οποία βλέπουμε εδώ σε φωτογραφία του 1980, έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το «The Prince of Tides», το «X-Files», και το «Meet the Parents».

Όσο για την Paltrow που έγινε ευρέως γνωστή με το ρόλο της στην ταινία «Emma» το 1996, το «γυρίζει» τώρα σε ταινίες δράσης όπως το «Iron Man» και το «The Avengers».