Τα έχει όλα. Είναι γοητευτικός, ταλαντούχος και επιτυχημένος. Κι όμως, τη δεκαετία του ΄90 φαίνεται πως δεν ένιωθε και τόσο ικανοποιημένος από τη ζωή του με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη.

Ο Brad Pitt εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Hollywood Reporter» το σκοτεινό παρελθόν του «Είχα βαρεθεί τον εαυτό μου στο τέλος της δεκαετίας του ’90. Απέφευγα τη δημοσιότητα, κάπνιζα πάρα πολύ χόρτο, καθόμουν στον καναπέ μου και απλώς αποβλακωνόμουν και πραγματικά εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου. Έκανα το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ για περίπου έξι μήνες. Δεν έβλεπα την ώρα να πάω σπίτι και να απομονωθώ. Αυτή η ανάγκη γινόταν ολοένα και πιο έντονη και ένα βράδυ είπα “Αυτό είναι χάσιμο χρόνου”».

Το κίνητρο για να βγει από την κατάσταση αυτή, του το έδωσε όπως δήλωσε ένα ταξίδι που έκανε στην Καζαμπλάνκα όπου αντίκρισε τη φτώχεια σε όλο της το μεγαλείο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος ιδρύματος για άτομα με ψυχικές ασθένειες, η απόφαση του Brad Pitt να μιλήσει δημοσίως για την κατάσταση αυτή που βίωσε είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι ο καθένας μπορεί να νικήσει την κατάθλιψη κι αυτό θα δώσει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. «Συγχαίρουμε τον Brad Pitt που μίλησε με γενναιότητα και τόσο ανοιχτά για τις εμπειρίες του», δήλωσε ο Mark Davies.