Το μουστάκι έχει γίνει σήμα κατατεθέν για αρκετούς άνδρες που έχουν επιλέξει να μην το ξυρίσουν αλλά αντίθετα να το διατηρήσουν σε ορισμένο στυλ.

Ακολουθούν περιπτώσεις ανδρών που είτε σήμερα, είτε παλαιότερα επέλεξαν να έχουν μουστάκι και σε ορισμένους από αυτούς, έγινε και χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, ενώ σε άλλους πάλι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο.

Anthony Weiner
Το μουστάκι του Anthony Weiner έχει οδηγήσει σε συγκρίσεις με τον πορνοστάρ John C. Holmes, γνωστός και ως «Johnny Wadd». Ο Wadd ήταν διάσημος για τις «επιδόσεις» του σε πλήθος αισθησιακών ταινιών. Πρόσφατα, ο Weiner αναφέρθηκε και στα δικά του «χαρίσματα». Ίσως το μουστάκι να ήταν ένας τρόπος να τονίσει την ομοιότητά τους.

Ron Jeremy

Ίσως την επιθυμία του Weiner για μουστάκι να την καλλιέργησε και ο Ron Jeremy. O Jeremy είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία των ερωτικών ταινιών. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ταινία «Playgirl» το 1978 και από τότε έχει γραφτεί στο βιβλίο Guinness για τις περισσότερες εμφανίσεις σε τέτοιες ταινίες.

Eric Holder

Ο Eric Holder είναι μεγαλοδικηγόρος, για τον οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικό γκρουπ στο Facebook. Αίτημα του γκρουπ, είναι να ξυρίσει το μουστάκι του! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται λιγότερο πολιτικούς που έχουν μουστάκι και γένια καθώς τους συνδέουν με τον Χίτλερ, τον Στάλιν και τον Σαντάμ Χουσεΐν

Τα μουστάκια έχουν αποκτήσει κακό όνομα κυρίως λόγω του Αδόλφου Χίτλερ.

Όταν εμφανίστηκε ο Brad Pitt στην πρεμιέρα της ταινίας «The Curious Case Of Benjamin Button» το 2008, με μουστάκι ένοιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί το καινούριο του look. Δήλωσε μάλιστα ότι τα μουστάκια δεν έχουν την φήμη που τους αρμόζει και ότι αποτελούν για εκείνον μια πολιτική τοποθέτηση.

Ούτε ο George Clooney δεν μπόρεσε να κάνει το μουστάκι του ελκυστικό στην ταινία «The Men who stare at goats».

Άσχημη εντύπωση άφησε στους θαυμαστές του ο Mel Gibson όταν εμφανίστηκε με μουστάκι.

Ένας άλλος που έχει προτιμήσει το μουστάκι από το ξυρισμένο look είναι ο κολυμβητής Michael Phelps.


Mickey Rourke

Θα πίστευε κανείς ότι το μουστάκι και τα γένια θα βοηθούσαν την εμφάνιση του Mickey Rourke μετά από τόσες πλαστικές επεμβάσεις. Δυστυχώς όμως το μουστάκι και το μούσι που άφησε για την ταινία «The Wrestler» απλά τόνισαν ακόμα περισσότερο τις ατέλειες του προσώπου του.